Avrupa Konseyi Azerbaycan'dan öldürülen esirlerle ilgili bilgi istedi

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejčinović Burić, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'a bir mektup göndererek, Azerbaycan makamlarının, Ermeni savaş esirlerinin Azerbaycan askerleri tarafından öldürülmesine ilişkin videoyla ilgili olarak attığı adımlar hakkında ayrıntılı ve doğru bilgi vermesini istedi.

Burić'in mektubu Avrupa Konseyi sitesinde yayınlandı.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Son zamanlarda aldığım endişe verici ve ürkütücü raporlar ışığında, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 2. ve 3. maddeleri kapsamındaki suçlamalara ilişkin olarak Azerbaycan makamlarının aldığı tedbirler hakkında detaylı ve doğru bilgileri bakanlığınızdan talep etmek zorundayım."

Burić, yargısız infazlar da dahil olmak üzere Ermeni savaş esirlerine yönelik şiddetin görüntülerini içerdiği iddia edilen son videolara atıfta bulundu ve  şöyle dedi:

"Lütfen Avrupa Konseyi'nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kuruluşun standartlarına tam olarak saygı gösterilmesini garanti etme yetkisine uygun olarak bu konuda tutarlı olacağını unutmayın."

Öte yandan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, sonbahar oturumunda Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki askeri operasyonların yanı sıra sivil altyapıların hedef alınması sorunları da görüşecek.

Armenpress’in aktardığına göre, genel oturumu 10-14 Ekim’de yapılacak.

AKPM resmi internet sitesinden bildirildiğine göre, meclis yerleşim yerlerine ve sivil altyapıya yönelik saldırılar da dahil olmak üzere Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki askeri operasyonlar hakkında tartışmalar da yapacak.

Kategoriler

Güncel