Karabağ Hükümeti bölgedeki madencilik faaliyetini geçici olarak durdurdu

Karabağ yönetimi bölgedeki madencilik faaliyetini geçici olarak durdurdu, uluslararası inceleme yolunu açtı. Karabağ ile Ermenistan'ı birbirine bağlayan tek yol olan Laçin koridorunu 12 Aralık'tan bu yana bloke eden sivil giyimli Azerbaycanlılar, bölgedeki madencilik faaliyetine 'çevresel' gerekçelerle karşı çıkıyordu.

Karabağ Hükümeti bölgedeki  madencilik endüstrisinin, sektör mevzuatı tarafından tanımlanan düzenlemelere uyarlandığını ve en yüksek uluslararası standartlara göre yürütüldüğünü belirtti.

Açıklama şöyle devam etti:

"Ancak, komşu ülkenin 'eko-aktivistleri' tarafından yaratılan sağlıksız ortam ve uluslararası toplumu yanıltma girişimleri göz önüne alındığında, Hükümet, "Base Metal" şirketinin faaliyetlerinin uluslararası ekolojik bir incelemesini yapmak için uluslararası kuruluşlarla iletişime geçmeye karar verdi."

Açıklamada "Şirket liderliği ile birlikte inceleme tamamlanana kadar şirkete ait maden işletmesinin geçici olarak durdurulmasına karar verilmiştir" dendi.

Karabağ Hükümeti, incelemenin kısa sürede uygulanmasını organize etmek için Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası meslek kuruluşlarının ilgili kurumlarına başvurdu.

Hükümetten yapılan açıklamada, "Karabağ Cumhuriyeti Hükümeti her zaman madencilik alanında en iyi uluslararası standartların korunmasından yana olmuştur ve uluslararası çevre standartlarının tüm bölgedeki madencilik şirketlerine uygulanması gerektiğine inanmaktadır." dendi.

(Ermenistan Kamu Radyosu)