Üç Horan Seçim Tertip Heyeti: Listeler için son hafta

12 Mart'ta yapılacak Beyoğlu Üç Horan Vakfı seçimi için yeni oluşturulan Seçim Tertip Heyeti yeni bir açıklama yayınladı. Seçmenlere seslenen heyet, askıdaki listelerden isimlerin kontrol edilmesi için sürenin 8 Şubat'ta sona erdiğini hatırlattı.

Beyoğlu Üç Horan Vakfı Seçim Tertip Heyeti'nin açıklaması şöyle:

"25 Ocak 2023 tarihinde askıya çıkarılan seçmen listeleri, 8 Şubat 2023 tarihine kadar BEYOĞLU ÜÇ HORAN, SAMATYA SURP KEVORK ve FERİKÖY SURP VARTANANTS Kiliselerinde askıda kalmaya devam edecektir.

Öncelikle seçmen listelerine bugüne değin gösterilen yoğun ilgiye; listelerde isimlerinin var olup, olmadığını tetkik etmek üzere kiliseleri ziyaret edip, gerekli müracaatlarda bulunan seçmenlere teşekkürü bir borç bilir, henüz bu tetkiki gerçekleştirmeyen seçmenlere vaktin daraldığını, askı sürecinde son haftaya girmiş bulunduğumuzu hatırlatmak isteriz.

Bilindiği üzere bu seçmen listeleri, Vakfılar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından 17 Ocak 2023 tarihinde askıya çıkartılarak, güncellenmek üzere Heyetimize tevdi edilen listelerdir. Heyetimiz, 2022 yılında gerçekleşen vakıf yönetim kurulu seçimlerinde 2. Bölge Vakıflarımızda kullanılan seçmen listelerini, eldeki liste ile dijital ortamda kıyaslama ve eksik isimleri dercetmek yöntemiyle listeleri güncelleme adına elinden gelen çabayı göstermiştir.

Ancak önemle altını çizelim ki, liste güncelleme faaliyeti, Heyetimizin olduğu kadar, seçmenlerimizin de mesaisini gerektiren karşılıklı bir çalışmadır. Nitekim söz konusu listeler, ancak ve ancak askı sürecinde yapılacak seçmen başvuruları ile en doğru ve nihai haline gelebilecek, böylece seçim günü olası hak mahrumiyetlerinin önüne geçilecektir.

Anılan sebeplerle seçmenlerimizden içinde bulunduğumuz son yedi günlük askı sürecinde seçmen listelerine yönelik gerekli ehemmiyeti göstermelerini ve yukarıda bahsi geçen kiliselerimizi bizzat ziyaretle listede isimlerinin var olup, olmadığını kontrol etmelerini tekraren rica ederiz."

Kategoriler

Toplum