Dünyadan ve Ermenistan'dan başsağlığı ve yardım mesajları

K. Maraş merkezli deprem nedeniyle dünyadan yardım ve başsağlığı mesajları geliyor. Ermenistan Başbakanı Paşinyan da taziye mesajı paylaştı, "Yardım sağlamaya hazırız" dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Twitter mesajında

"Türkiye ve Suriye'de çok sayıda can kaybıyla sonuçlanan yıkıcı deprem haberinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ermenistan yardım sağlamaya hazır." dedi.

Yunanistan Başbakanı: "Kaynaklarımızı seferber ediyoruz, hemen yardım göndereceğiz.",  Fransa Cumhurbaşkanı: "Fransa’nın acil yardıma hazır." İngiltere Başbakanı da  "Bu sabah düşüncelerim Türkiye ve Suriye halkıyla... Her şekilde yardıma hazırız." mesajlarını paylaştı. 

ABD Başkanı Biden ""Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremin yol açtığı can kaybı ve tahribat nedeniyle derin üzüntü içindeyim.Ekibime her türlü yardımı sağlama talimatı verdim" açıklamasını yaptı. 

AB Komisyonunun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Lenarcic, ilk etapta 10 AB ülkesinin Türkiye'ye arama kurtarma ekipleri göndereceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg "Türkiye ile tam dayanışmadayız. NATO müttefikleri şu anda destek için seferber olmuş durumda" dedi. 

Rusya Devlet Başkanı  Putin'den de Türkiye ve Suriye'ye yardım ve başsağlığı mesajı geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası yardımlar için de ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır." diye konuştu. 

Lübnan ve Ukrayna'dan da yardım mesajları geldi. 

İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu ya da başsağlığı ve yardım mesajı paylaştı. Türkiye ve Suriye için yardım ve dayanışma çağrısı paylaşan federasyon nnap@otenet.gr adresinden iletişime geçilmesi duyurusunu yaptı. 

Kategoriler

Güncel