Türkiye-Ermenistan kara sınırı açıldı, Ermenistan yardım gönderdi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vahan Hunanyan TIR'ların Türkiye'ye geçtiğini açıkladı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vahan Hunanyan Twitter paylaşımında şunları söyledi:

"Bugün #Ermenistan #Türkiye'ye insani yardım gönderdi. İnsani yardım taşıyan TIR'lar sınırdaki Margara köprüsünü geçerek deprem bölgesine doğru yola çıktı."

Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan da TIR'ların sınırdan geçişine dair görüntüler paylaştı. 

Ermenistan'dan gelen arama kurtarma yardım ekibi de Adıyaman'da günlerdir görev yapıyor.

Ermenistan'da hazırlanan 5 TIR yardım malzemesiyle ülke heyeti, sınırdaki Alican Köprüsü'ne geldi.

Burada Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürü Burhan Çöllü ve askeri yetkililerce karşılanan Ermenistan heyeti, resmi işlemlerin ardından deprem bölgesine hareket etti.

Alican Sınır Kapısı, son olarak 1988'de Ermenistan'da yaşanan depremde kullanılmış, Türk Kızılay tarafından toplanan yardımlar buradan geçirilerek afet bölgelerine gönderilmişti.

Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde Türkiye'nin özel temsilciliğini yürüten büyükelçi Serdar Kılıç Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan ve normalleşme sürecinde Ermenistan özel temsilciliğini yürüten Ruben Rubinyan'a seslenerek,

"Teşekkür ederim, Bunu gerçekleştirmek için göstermiş olduğunuz nazik çabalar için. Ermenistan halkının Türkiye'de deprem bölgesindeki halkımızın acılarını hafifletmek için yaptığı cömert yardımları her zaman hatırlayacağım" dedi. 

Kategoriler

Güncel