Ermenistan arama kurtarma ekibi döndü

Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Ermenistan ekibi ülkesine döndü. Ekipte yer alan arama kurtarma köpeği "Jack"in herkesin gözdesi olduğu ortaya çıktı

Ermenistan binlerce kişinin enkaz altında kaldığı deprem sonrasında Türkiye’ye 27 kişilik bir arama kurtarma ekibi gönderdi. Ancak "27" sayısına "Jack" dahil değildi. Oysa yaklaşık 8 yıllık deneyime sahip olan Jack  de hayli yararlılık gösterdi. 

Armenpress’e konuşan Ermenistan arama kurtarma ekibinden Onnik Vardanyan, “Jack çok iyi çalıştı, araziye uyum sağladı. Hatta Pakistan’dan gelen kurtarıcılar Jack’ten yardım istediler. Doğal olarak yardım ettik ve Jack aracılığıyla bir kişiyi enkazdan canlı çıkarmayı başardılar.” diye konuştu. 

Vardanyan, "Köpeğin kısa sürede herkesin gözdesi haline geldiğini gördük" dedi  Ekibi ziyaret etmek için Adıyamana'a gelen  Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde Türkiye'nin özel temsilciliğini yürüten Büyükelçi Serdar Kılıç da Jack ile tanıştı.

Arama kurtarma ekibinden Gevorgyan şunları söyledi, “Elbette bazı psikolojik anlar oluyor ama biz onları kontrol etmeye çalışıyoruz.  Yerel halkın bize teşekkür ettikleri birçok durum oldu. Gelip bize teşekkürlerini ileten Türkiye vatandaşı Ermeniler de oldu. Biz kurtarıcıyız, yardımımıza ihtiyaç varsa burada olmalıyız.” 

Ekip enkazdan üç kişinin sağ çıkarılmasına katkıda bulundu. 

Ekip Ermenistan'a Margara-Alican sınır kapısından döndü. 

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel