Patrikhane'de okulların depreme dayanıklılığı ele alındı

Türkiye Ermenileri Patrikliği'nde yapılan ve vakıf başkanlarının katıldığı toplantıda Ermeni okullarının depreme ne kadar dayanıklı olduğu sorusuna yanıt arandı.

Toplantı, 17 Şubat Cuma günü Patrik Maşalyan başkanlığında yapıldı.

Toplantıya mimar Kevork Özkaragöz, HAYCAR üyeleri Gülizar Artuç, Karin Şeşetyan ve Aykun Coşkun da katıldı.

HAYCAR Başkanı Gülizar Artuç yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bu çalışmalar sonucunda, yapıların dayanıklılık testine tabi tutulması ve kusurları varsa bunların giderilmesinin yollarının aranması gerektiğini dile getirdi.

Bu çalışmalar Covid-19 salgını öncesinde de yapılmış ve Milli Eğitim Bakanlığı okullara genelge göndererek rapor tutulmasını zorunlu hale getirmişti.

Patrikhane'den yapılan açıklamada şöyle dendi:

"Önceki yönetmelikler ışığında yapılan bilimsel araştırmalar yeni yönetmelikler için yetersiz kalabileceğinden, eğitim kurumlarının öncelikle kılavuzlarını gözden geçirmeleri ve yeni yönetmelikler ışığında dayanıklılıklarını gözden geçirmeleri gerektiğine karar verildi. Bu konuda yapılacak incelemelerin önemine vurgu yapan Patrik Hazretleri, okul yetkililerinin katılımıyla yapılacak bir toplantıda tüm bültenlerin değerlendirilmek üzere hazır olması gerektiğini belirtti."

Bu çerçevede yeni bir toplantı yapılacak.

Öte yandan Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu'nun okulların rapor hazırlayabilmesi için 1 milyon  TL ayırdığı da öğrenildi.

Kategoriler

Toplum