Patrikhane'de derneklerle deprem yardımı toplantısı

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan 24 Şubat Cuma günü İstanbul Ermeni derneklerinin temsilcileri ile biraraya geldi.

Toplantıda, Rahip Hovagim Seropyan ve Peder Şirvan Mürzyan’ın yanısıra Patrikhane Sosyal Yardım Komisyonu (PSYK) temsilcileri de hazır bulundu.

Patrik Maşalyan'ın daveti üzerine gerçekleştirilen istişare toplantısında PSYK başkanı Haçik Canel bir konuşma yaptı, afetzedeler yararına yapılan insani çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Katılımcılar, İstanbul Ermeni derneklerinin de insani yardım çalışmalarında yer almak istediğini ve bunu manevi bir görev olarak gördüklerini söylediler.

Dernekler adına konuşan Kevork Simkeşyan, herkesin yeteneğine göre afet yardımına katkıda bulunacağını söyledi. İstanbul Ermeni dernekleri insan gücü veya diğer şekillerde bu kutsal görevde işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

PSYK üyeleri, bugüne kadar özellikle İskenderun ve Vakıfköy  Ermeni toplumundan yüz elliye yakın kişinin geçici olarak ve depremin yarattığı sıkıntıdan uzaklaşmak için İstanbul'a geldiklerini bildirdiler. 

Katılımcılar, afetzedelere çeşitli şekillerde yardımcı olacak önerilerde bulundular.

Patrik Maşalyan, toplantıdan ve katılımcıların insani yardım çalışmalarında bulunmaya istekli olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve başarılar diledi.

(Patrikhane Basın Bülteni)

Kategoriler

Toplum