Genç Güçlü Beyoğlu grubu seçmenle buluştu

Beyoğlu Üç Horan’a aday olan gruplardan ‘Genç Güçlü Beyoğlu Halkın İradesi’, Feriköy’de toplum üyeleriyle buluştu.

7 Mart Salı akşamı Feriköy Nazar Şirinoğlu Salonu’nda yapılan toplantıda, adayların tanıtım videolarının gösterilmesiyle başladı. Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Vartanuş Çerme, buluşmada ilk olarak, Beyoğlu Üç Horan Kilisesi ve Esayan Okulu hakkında bilgiler verdi ve eski müdürlerden Hermine Kalustyan’ı andı.

Başkan adayı Aslan Güner, yönetime geldikleri taktirde halkla birlikte hareket edeceklerini söyledi. Topluma vefa borcu olduğu için Beyoğlu’na aday olduğunu söyleyen Güner, bölgeyi iyi bildiğini söyledi.

Mevcut yönetimin iyi yönetemediğini ifade eden başkan adayı, insanların mağdur edildiği ve yönetim kurulunun seçmenlere para dağıttığı iddiasında bulundu.

Güner, 12 Mart günü yapılacak olan seçimi kazanacaklarını söyledi ve projeleri hakkında bilgiler verdi: “Çocukluğumdan beri aşevi hayalim var. Mobil bir araçla aşevi hizmeti vereceğiz. İnsanlarımız için her şeyi yapacağız. Vatandaşımızı kilisemizde karşılayacağız, sevgi sofraları kuracağız. Onları ağırlayacağız. Sağlık alanında mobil hizmeti düşünüyorum. İstanbul’un bütün bölgeleri dahil olacak. Yaşlılarımızı evde tedavi edeceğiz. Aksi taktirde hastanelere götüreceğiz. Cemaatimizde engelli çocuklarımız var. Onlarla ilgili de projelerimiz var. Parayı bankamızda tutmayacağız. Vakıflar, ‘Para geldi’ diyor. Dağıtın, halk burada. Bunların takip edeceğiz.”

Aday listenin üyelerinden Ari Gümüşoğlu, konuşmasına müteveffa patrikleri anarak başladı. Kiliseye gelen halka servis hizmeti vereceklerini söyleyen Gümüşoğlu, vaftiz, cenaze, düğün töreni hizmetlerinin giderlerinin vakıf tarafından karşılanacağını söyledi.

Sezar İnceoğlu, toplumun refahı için çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu söyledi. Toplum yönetiminde birliğin önemine vurgu yapan İnceoğlu, dürüst ve şeffaflık ilkesinden vazgeçmeyeceklerini de ifade etti.

Eğitim alanında konuşan İnceoğlu, Esayan’ın eğitim kalitesinin yükseltilmesi için çaba sarf edeceklerini vurguladı. İşten çıkarılan öğretmenlerin mağduriyetler yaşadığını söyleyen aday, araştırma yapacaklarını ve öğretmenlerin dilediklerinde görevlerine döneceklerini söyledi: “Maaşları iyileştireceğiz. Eğitim platformu oluşturacağız. Buraya emekli öğretmenler ve akademisyenler dahil olacak. Eğitimde farklı metotlar olacak. Etütler açmak istiyoruz. Öğrenciler için kişisel gelişimlerini sağlayacak dersler de açmak zorundayız ve o alanlara yönlendirmeliyiz. Ermenice dil kursu da açacağız. Ermenice yayın yapan içeriklerin sayısını arttırmak istiyoruz. Öğrenciler için kırtasiye desteği sağlayacağız.”

Arman Yeşiltepe, ihtiyaç sahiplerine gıda, kira, fatura desteklerinde bulunacaklarını, öğrencilere burs yardımında bulunarak iyi eğitim almaları konusunda destek olacaklarını söyledi.

Elizabet Mığdısı, çocuklarda beden sağlığının dışında akıl ve ruh sağlığının önemli olduğunu ifade etti. Mığdısı, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri tarafından düzenli olarak takip edilip raporlanacağını belirtti.

Najda Küçükpapazyan, eğitim ve gençlik üzerine konuştu. Mevcut yönetimin gençleri bir arada bulunduramadığını söyleyen Küçükpapazyan, paylaşımcı olacaklarını ifade etti.

Leda Karin Hamparsumyan, kadınları sadece veli toplantılarında değil, kadın kolları ile tanıştırıp birlikte çalışmalarını sağlayacaklarını söyledi. Annelerin okul aile birliğiyle paralel çalışacağını, okul öncesi eğitimin eksikliği nedeniyle kreş açmak istediklerini söyleyen Hamparsumyan, halkın desteğini beklediklerini belirtti.

‘Engelli çocuklar’ başlığı altında konuşma yapan Murat Tokatlıoğlu, özel gereksinimli öğrencilerin gölge öğretmen eşliğinde okulda eğitim alacaklarını söyledi.

Her çocuğun topluma kazandırılması gerektiğinin altını çizen ve ailevi problemler nedeniyle başarısız olan çocuklara da psikolojik destek sağlayacaklarını söyleyen Tokatlıoğlu, iş ve staj yapamayan kişileri iş insanları ile bir araya getireceklerini ifade etti.

Yervant Camgöz, aday yönetimin kültür-sanat vaatleri hakkında bilgi verdi. Ermeni toplumunun zanaatkâr bir toplum olduğunu söyledi, teknoloji alanında yapılan gelişmeler nedeniyle el sanatlarına olan önemin yitirildiğini ifade etti. Camgöz mücevher, taş ve deri işçiliklerini kurslarla yeniden canlandırmak istediklerini dile getirdi.

Jeofizik mühendisi Arda Keşişyan, depremle ilgili bir konuşma yaptı. Deprem konusunu gündemde tutacaklarını söyleyerek, can ve mal güvenliğini korumak adına mülklerin zemin etütlerinin yapılacağını açıkladı. Keşişyan, okulda deprem eğitimi verilmesi yönünde çalışacaklarını, basın yoluyla kamuoyunu bilgilendireceklerini de ekledi.

Nurhan Sözüdoğru, sağlık konusunda konuştu. Koronavirüs döneminde sağlığa olan önemin arttığını söyleyen Sözüdoğru, ihtiyaç sahibi ve yaşlı ve sağlık sorunu olanlar ile engellilerin tedavi süreçlerinde aktif rol alacaklarını ve Esayan Okulu içerisinde revir açmak istediklerini söyledi.

Sayat Avedikyan, konuşmasında sosyal yardımlara değindi. İhtiyaç sahibi ailelere maddi yardım dışında alışveriş kartı vereceklerini belirtti.

Artin Karacaoğlu, Esayan Okulu’ndan Yetişenler Derneği’nin kapısına zincir vurulduğunu, Kırmızı Liste olarak zinciri kırıp açacaklarını ifade etti.

Raffi Derkevorkyan, müzik ve dans başta olmak üzere sanatsal faaliyetleri yeniden hayata geçirmek istediklerini söyledi. Okulda perküsyon eğitimi verdiği dönemde Kırmızı Liste’den seçime girdiğini açıklamasının ardından mevcut yönetim tarafından kovulduğunu söyleyen Derkevorkyan, halkın listeye destek vermesiyle çocuklarla yeniden bir araya geleceğini vurguladı.

Kapanış konuşması yapan Güner, gruplarında gençlerin olduğunu hatırlatarak halkı temsil ettiklerini ve kapılarının tüm gruplara açık olduğunu, beraber çalışabileceklerini söyledi. Beyoğlu’na aday olan kişilerin yürekli olması gerektiğini ifade eden başkan adayı, vakfın her imkânını halka sunacaklarını da ekledi.

Vakıflara seslenen Güner, Ortaköy, Karagözyan ve Üç Horan ile birlikte ortak havuz inşa edilmesi fikrini sundu, seçildiği takdirde görüşmeler yapacağını ifade etti.

Kategoriler

Toplum Vakıflar Okullar