Beyoğlu Kaymakamlığı Gece Yürüyüşü'nü yasakladı, kadınlar ise kararlı

Kadınlar ve LGBTİ+’lar tarafından her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü, 21. kez yapılacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınların ‘Birlikte güçlüyüz’ diyerek düzenleyeceği Feminist Gece Yürüyüşü, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından valilik oluruyla yasaklandı. Akşamki yürüyüş öncesi Taksim polis ablukasına alındı.

Bu yıl da Taksim’de bir araya gelecek kadınlar, şu çağrıyı yaptı: “Gece Yürüyüşü, her yıl yine hepimizin mücadelesiyle mümkün oluyor, hepimizin isyanının ifadesi oluyor. Yani bu yürüyüşü meydana getiren tek tek bizler, katılan herkes o gecenin nasıl şekilleneceğini belirliyoruz. Ama bu yıl durumumuz bir başka. Depremin ardından hiçbirimiz iyi değiliz. Birbirimizi iyi etmeye, birlikte iyi olmaya çalışıyoruz. Yarın Feminist Gece Yürüyüşü’nde yan yana olma düşüncesi bize güç ve umut veriyor.”

Son yıllarda valiliklerin kararıyla yasaklanan yürüyüşlerde, polis ekipleri kadınlara saldırıya varan müdahalelerde bulunmuştu.

Bugün saat 15.00’te Beyoğlu Kaymakamlığı, valilik oluruyla, ‘toplumun bir kesiminde infial uyandırabileceği, toplumsal barış ve huzurunun bozulabileceği, provokatif amaçlı saldırıların olabileceği, terör örgütüne müzahir grupların toplantıya katılabileceği ve kendi amaçları doğrultusunda suistimal edebileceği’ gerekçesiyle yürüyüşü yasakladı.

'Güvenlik önlemleri' gerekçe gösterilerek Taksim’e çıkan bazı metro istasyonları da saat 14.00’ten beri valiliğinin talimatıyla ulaşıma kapatılmıştı.

Kaymakamlığın yasaklama kararına ve ulaşım engeline rağmen kadınlar, bu akşam saat 19.00’da yine Taksim’de buluşmak üzere çağrıda bulunmayı sürdürüyorlar.