'Gomidas'a bir ödül daha

Yolcu Tiyatro’nun Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde sahnelediği ‘Gomidas’, 2019-2022 arası üç sezonun değerlendirildiği Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri kapsamında Yılın Oyunu ödülüne layık görüldü.

‘Gomidas’, bugüne kadar 29. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Yapım, 24. Afife Tiyatro Ödülleri’nde yılın yazarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü, 22. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Tek Kişilik Prodüksiyon ve Yönetmen ödüllerinin yanı sıra 9. Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri kapsamında Fehmi Karaarslan Jüri Özel Ödülü almıştı.

24 Nisan ve 6 Mayıs’ta sahnede

Prömiyerini 2020’de, 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nde Türkçe ve Fransızca yapan ve bugüne kadar 60 kez sahnelenen oyun, Fehmi Karaarslan ve Hagop Mamigonyan şefliğindeki Lusavoriç Korosu’nun performansıyla Kumkapı’daki Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde, sezonun son oyunları için seyirci karşısına çıkacak.

Ahmet Sami Özbudak’ın yazıp yönettiği, Ersin Umut Güler’in prodüktörlüğünü ve süpervizörlüğünü üstlendiği oyunun 24 Nisan ve 6 Mayıs’taki performanslarının biletleri mobilet.com’dan temin edilebilir.

Kategoriler

Kültür Sanat Tiyatro