Azerbeycanlı işçi hakları aktivistine ‘işkence ve gözaltı’

Azerbeycanlı işçi hakları aktivisti Afiaddin Mammadov, polis emirlerine itaatsizlik suçlamasıyla 30 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mammadov’un işkence gördüğü ve avukata erişiminin engellendiği iddia ediliyor.

OC Media’da yer alan habere göre, İşçi Masası Sendikalar Konfederasyonu Başkanı ve Demokrasi 1918 Hareketi üyesi olan Afiaddin Mammadov, 3 Ağustos Perşembe günü gözaltına alınmasının ardından tutuklandı. Mammadov, aynı gün mahkemenin kararını protesto etmek için açlık grevine başladı.

Ülkede demokrasi yanlısı hareketlerden biri olan Demokrasi 1918 Hareketi’nin Başkanı Ahmad Mammadli, OC Media’ya yaptığı açıklamada Mammadov’un gözaltındayken işkence gördüğünü ifade etti.

Mammadov, 1 yıl gibi kısa süre içerisinde polise itaatsizlik suçlamasıyla üçüncü kez gözaltına alındı. Aktivist masum olduğunu savunuyor ve yetkililerin kendisini işçi haklarını destekleme çalışmaları nedeniyle hedef aldığını iddia ediyor.

Mammadli, Mammadov’un kuryeler tarafından düzenlenen bir protestodan dönerken sivil polisler tarafından kaçırıldığını dile getirdi.

Mammadli’nin ifadesine göre Mammadov’u 'Bakü Emniyet müdürlüğü' memurları gözaltına aldı. Meslektaşına avukat verilmediğini ve avukatsız yargılandığını da sözlerine ekledi.

Kuryeler, kullandıkları motosikletleri tescil ettirmek için gümrük beyannamesi vermelerini zorunlu kılan yasayı protesto etmek için toplanmışlardı.