Sayat Nova Çocuk Korosu provalara yeniden başlıyor

Geçen yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan Sayat Nova Korosu, yeni sezona çocuk korosuyla merhaba diyor.

Pandemiden bu yana faaliyetlerini durduran Sayat Nova Korosu, yeni dönemde çocuk korosunu, 7 Ekim’deki ilk provasıyla yeniden hayata geçirecek. Sayat Nova Korosu daha önce 1990’lı yıllarda ve 2000’lerin başında olmak üzere iki kez çocuk korosunu aktif hale getirmiş ve bu iki dönemde de gerek yurtdışında gerek yurtiçinde birçok konser vermişti.

Öncesinde Kevork Tavityan, daha sonra ise Şuşan Kalataş’ın şefliğinde provalarını yapan Sayat Nova Çocuk Korosu, Ekim’de başlayacağı üçüncü dönemde Masis Taşı’ya emanet. Piyanoda ise Nora Canikyan olacak. Yeni dönemin öncekilere kıyasla birçok farklı özelliği var. Her zamanki gibi Getronagan Lisesi’nden Yetişenler Derneği’nin ev sahipliği yapacağı çocuk korosunun provalarında şarkı söylemenin yanı sıra yeni dönemde yaratıcı oyunlar, müzik ve ritim oyunları da dahil edilecek. Çocuk korosuna katılma yaş aralığı ise 7-14.

İlk prova 7 Ekim Cumartesi günü, saat 10.30’da Getronagan Lisesi’nden Yetişenler Derneği’nin Harbiye’deki mekânında olacak. Provalar her cumartesi aynı saatte ve aynı yerde yapılmaya devam edecek.

Amaç Ermeniceyi günlük hayata dahil etmek

Hepsinin yolu çocuk korosunda kesişen mevcut yönetim kurulu üyelerinin koronun yeniden faaliyete geçirilmesindeki en önemli motivasyonu, Ermeniceyi tekrar günlük hayatta kullanılan bir dil haline getirmek. Koro yönetimi, bu motivasyonu şu sözlerle açıklıyor: “Çocuk korosunu yeniden hayata geçirmek istememizin en büyük sebebi; bizim çocukluğumuzun aksine, aktiviteden aktiviteye koşulan günümüz koşullarında, Ermeniceyi de bu aktivitelerden birinin bir parçası haline getirmek ve sadece okul dili olmaktan çıkarmak. Ermenice şarkı söylemenin, müzikli yaratıcı oyunlar oynayabilmenin ve en önemlisi bu dilde eğlenebilmenin mümkün olduğunu, Ermeniceyi günlük hayata dahil etmenin aslında o kadar da zor olmadığını hep beraber görebilmek bizim için en önemli motivasyon.”

Koronun yeni dönem faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0533 267 94 31 telefon numarasından Maral Usta Bal ve 0533 233 34 44 telefon numarasından Narod Erkol’a ulaşılabilir.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik