AKP K. Çekmece adayının seçim çalışması sırasında silahlı saldırı

AKP Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 1 kişi yaralandı.

Saldırı, Yeniay'ın bir dernekte bulunduğu sırada, aynı sokağın başında yapıldı.

Uzun namlulu silah ve tabancanın kullanıldığı saldırıda bir kadın ağır yaralandı.

Kanarya Mahallesi'ndeki olayda saldırganlar, araç camlarından ateş açtı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı vatandaşın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Koca, acil müdahale ve yoğun bakım sonrası yaralı kişinin beyin ameliyatına alındığını duyurdu. 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olayla ilgili "Seçim sürecini zehirleme çabasına müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yeniay silahlı saldırıya ilişkin "Terör dediğimiz şeyin beslendiği yer korku ve paniktir. Biz buna prim vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız." dedi.

İmamoğlu, "Yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı. Başka bir asayiş olayı nedeniyle yaralanan vatandaşımıza acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Kategoriler

Güncel