TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı, eski milli futbolcu Gökhan Zan oldu.

Kadıköy’de TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısına TİP’li milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık’ın yanı sıra Gökhan Zan ve Barış Atay Mengüllüoğlu katıldı.

Gökhan Zan adaylık konuşmasında, “Şimdiye kadar iktidarı konuştuk. Ama iktidardan farkı olmayanları desteklemeye mecbur bırakılmamızı da konuşacağız. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı bu felaketin sorumluları arasındadır” dedi

6 Şubat anmasında CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a yönelik protestoları hatırlatan Zan “Halk, CHP’nin önüne gerçek anketi koymuştur” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“O yüzden bu tabloyu görüp sessiz kalmamız mümkün değildi. Gazi Mustafa Kemal’in ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ sözünü bir kenara atamazdım. Bir vatandaş olarak, kötü ile kötünün iyisi arasında tercihe zorlanmaktan bıktım. Artık değişmek şart. O nedenle bugün bir yola çıkıyoruz.  Dostlarımızla, toplumsal muhalefetin öncüleriyle, fikir insanları ve kanaat önderleriyle, hukukçularıyla, Hatay’ın tarihini bilen insanlarıyla, gençleriyle, yaşlısıyla, çocuğuyla Hatay halkına sorduk, onları dinlendik. Hatay İttifakı etrafında ve Türkiye İşçi Partisi çatısı altında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmam konusunda görüş birliğine vardık.”

Zan ayrıca, adaylığının yalnızca Lütfü Savaş’a karşı olmadığını belirterek, “Hatay’ı depremde yalnız bırakan ya da bu felakette sorumluluğu bulunan iktidara ve muhalefete karşı adayım” dedi.

Kategoriler

Güncel