Paşinyan ve Aliyev Münih'te biraraya geldi

Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen Güvenlik Konferansı çerçevesinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev üçlü toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre görüşmede Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleşme süreci ve bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik adımlar ele alındı. Barış anlaşmasına ilişkin çalışmaların sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldı.

Başbakan Nikol Paşinyan ve Olaf Scholz ayrıca ikili bir buluşmada  Ermenistan-Almanya ilişkilerini  ve Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleşme sürecini görüştü.

Ermenistan medyasına yansıyan bilgilere göre Nikol Paşinyan, Scholz'un Güney Kafkasya bölgesinde diyalog, barış ve istikrarı destekleme çabalarını takdir etti. Başbakan, Ermenistan Cumhuriyeti'nin barış sürecine olan bağlılığını yineledi.

Olaf Scholz da barış ve diyaloğa yönelik çabaları sürdürmeye hazır olduklarını vurguladı.

Paşinyan Münih'te ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de görüştü. Blinken ABD'nin Ermenistan-Azerbaycan barış sürecindeki çabalarına devam etme isteğini yineledi.

Başbakan Paşinyan da, ABD ile ikili ilişkilere vurguda bulundu, 2019 yılında Stratejik Diyalog'un başlatılmasıyla çok etkili bir ortaklığın kurulduğunu kaydetti.

Paşinyan, “Bu yıl da önemli, Amerikalı ortaklarımızla oldukça kapsamlı bir gündeme sahip bir toplantı için sabırsızlanıyoruz. Bu, diyalogumuzu daha etkili hale getirmek için çeşitli konuları tartışmak için çok iyi bir fırsat olacak” dedi.

(Ermenistan Kamu Radyosu)​