Özgür Özel: Seçmen iktidarın gücünü dengelemeye karar verdi

31 Mart yerel Seçimleri'nde oy sayımı sürerken CHP İstanbul, Ankara ve İzmir'de önde. CHP ayrıca daha önce kazanmadığı bazı illeri de kazanmış durumda. Genel Başkan Özgür Özel oy sayımı sürerken kameralar karşısına geçti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye ittifakı bu seçimlerde tarihi bir sonuç elde etmiştir. Direklere bayrak asanlara kapı çalanlara hepsine bütün parti emekçilerine baba evinin bekçilerine CHP örgütüne teşekkür ediyorum. Bugün seçmenlerimiz çok önemli bir karar verdiler.

Seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin Türkiye'de kurulmasına karar verdi. Seçmenimiz ülkemizde yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar verdi. Seçmen iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi. Türkiye ittifakı bu seçimlerde tarihi bir sonuç elde etmiştir. Yok sayılanlar bugün ülkeyi yönetenlere açık bir mesaj vermiştir.

Bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Şehirlerimiz emin ellere teslim edilmiştir.

Kampanya boyunca CHP olarak seçmenin gündemi ile kurduğumuz bağın emeklilerden gençlerden ve atanmayan öğretmenlere kadar kurulan bu ilişkinin karşılık gördüğünü hep birlikte müşahade ediyoruz. Elde ettiğimiz başarının en önemli sonucu CHP başının üstündeki yüzde 25'lik gözle görünmez tavanı kırmıştır, tuzla buz etmiştir. Bu seçimlerde hiçbir siyasi parti ile ittifak kurulmadığı halde CHP'nin gücü ve seçmenin vicdanın sandıkta kurduğu ittifakı 2019 başarısını daha da büyütmüştür. Bu seçim sonuçlarını seçmenin bize açtığı bir kredi olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim."

Kategoriler

Güncel