Erdoğan: Umduğumuz neticeyi alamadık

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart Yerel Seçimleri'nde sonuçların büyük oranda belli olmasından sonra bir balkon konuşması yaptı. Erdoğan "Umduğumuz neticeyi alamadık" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet sözünü sandık yoluyla söyler. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla iletir.

31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır.

Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir.

Seçim maratonunda kazanan adaylardan önce Türkiye olmuştur. Uğruna ağır bedeller ödediğimiz demokrasimiz olmuştur.

Bugün AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na oy verenlerle birlikte sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır.

Tüm vatandaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. Mesai harcayan seçim kurullarımıza, sandık görevlilerimize, emniyet mensuplarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum.

Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18’inci sandık imtihanımız oldu.

Yerel seçim imtihanından umduğumuz neticeyi alamadık.

Siyasi hayatımız boyunca milletle yol yürümüş, milletin çizdiği istikametten ayrılmamış bir kadroyuz.

Bugüne kadar hep sağ duyunun, sabrın yanında olduk. Her zaman demokrasinin, milli iradenin, sandığın tarafında yer aldık.

Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz.

Belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, muhtarları kutluyorum. Görev sürelerince temsil ettikleri şehrin taleplerini yerine getirmeye gayret edeceklerine inanıyorum.

Biz de hükümet olarak milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz.

Sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir.

YSK önümüzdeki günlerde kesin sonuçları açıklayacaktır. Partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız.

Sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde, mahalli idarelerde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor.

Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız.

Kaybettiğimiz her yerde sebepleri tespit edecek, gerekli müdahalelerde bulunacağız.

Milletin sandıkta verdiği mesajları tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Bunun için önümüzdeki 4 yıllık süre var. Bu süre zarfında yanlışlarımızı düzelteceğiz. Doğrularımızın sayısını artıracağız.

Geçen sene bu zamanlar başlayan seçim maratonu artık tamamlanmıştır. Son 1 yıldır ülkemizi ve ekonomimizi yoran seçim defterinin bugün itibariyla kapanması bile büyük bir kazançtır. Türkiye’nin önünde 4 yıldan fazla bir süre var. Bu zamanı çok iyi değerlendirmemiz önemli."

Kategoriler

Güncel