İsrail ile ticareti protesto ettiler, darpla gözaltına alındılar

Filistin İçin Bin Genç İnisiyatifi İsrail’le ticari ilişkilerin kesilmesi talebiyle İstiklal Caddesi'nde protesto gösterisi yaptı. Yürüyüşe müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 2 polis açığa alındı.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen gençler, “Hükümet ve sermaye el ele işgalciyi besliyor - İsrail'le ticareti kes, Filistin'e ihanetten vazgeç” pankartı açarak İstiklal Caddesi üzerinden Odakule’ye yürümek istedi.

Yürüyüşün önünü kesen polis,  göstericileri abluka altına aldı.

Basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalışan polis, bazı  göstericileri döverek ve ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 43 kişiden 38'i daha sonra serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu açıklamayı yaptı:

"Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir.

Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır.

Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Filistin İçin Bin Genç İnisiyatifi akşam saatlerinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün #İsrailleTicareteDurDe demek için bir araya gelen arkadaşlarımızın beşi "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla geceyi nezarethanede geçirecek. 

Tüm kamuoyu önünde Recep Tayyip Erdoğan'a tek bir soru soruyoruz : işgalci İsrail'le ticareti kesin demek sizin varlığınıza hakaret mi? Filistin’de soykırıma karşı durmak şahsınıza karşı suç işlemek mi?"

Kategoriler

Güncel