ERVAB bünyesinde Emlak Komisyonu kuruldu

Ermeni Vakıfları Birliği (ERVAB), 6 Mayıs Pazartesi günü toplandı. Toplantıda Emlak Komisyonu kurulması kararı alındı.

Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Gomidas Salonu’nda yapılan toplantıyı Genel Sekreter, Kuruçeşme Yerevman Surp Haç Kilisesi Vakfı Başkanı Levon Berç Kuzikoğlu yönetti. ERVAB Başkanı Bedros Şirinoğlu toplantıya katılmadı. Toplantıda, birlik bünyesinde Emlak Komisyonu kurulması kararı alındı. Etesiya Tırtır’ın başkanlık edeceği komisyonda beş kişi yer alacak. İtimat Büro ile ilgili ise bilgisayar yazılımı hazırlanıyor.

Agos’a konuşan Kuzikoğlu, Ankara’dan bazı devlet yetkililerinin Patrikhane’ye geldiğini ve toplumla alakalı konuların konuşulduğunu, bu bilgiyi toplantıda vakıf başkanlarına ilettiğini söyledi. Kuzikoğlu, şöyle konuştu;

“Hastane seçimleriyle ilgili bir görüşme oldu. Ankara’dan gelen iki kişinin sadece seçimlerle ilgili değil, genel konular üzerine geldiğini aktardık. Patrik Maşalyan bunu söylemişti ve ben de toplantıda bunu ilettim. Toplantının ikinci gündem maddesi olarak hastanenin bir açıklaması vardı. Herman Balyan açıklamalar yaptı. Bedros Şirinoğlu’nun acil bir işi çıktığı için toplantıyı ben yönettim. Emlak Komisyonu’nun kurulması gündemde idi ve kuruldu. Başkanlığa Etesiya Tırtır getirildi. Komisyon beş kişiden oluşuyor. Komisyon emlakçılık yapacak değil, cemaatimize ait bütün malların tespitini yapacak. Kumkapı ve Büyükdere vakıflarının başkanları da açıklamalarda bulundu.  İtimat Büro’nun sistemini yapacak bir yazılım hazırlanıyor”

Agos'un edindiği bilgilere göre İçişleri Bakanlığı İl Özel İdaresinden bir heyet tüm azınlık kurumlarını ziyaret ederek görüşmelerde bulunuyor. Bu daha çok yeni heyetin tanışma ziyareti çerçevesinde. Bu görüşmelerde doğal olarak hastane seçimleri konusu da gündeme geldi. Heyet bu konudaki talepleri not etti. 

Kategoriler

Toplum


Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.