‘Çiğdem’ dünya prömiyerini İspanya’da yapıyor

Çekimleri Kars’ta terk edilmiş ve âtıl bir köyde yapılan film, taşradaki eğitim sorununu ele alıyor.

Kurtuluş Baştimar’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ‘Çiğdem’ filminin festival yolculuğu başladı. Book Culture Art Times tarafından 2024 yılı En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görülen film, dünya prömiyerini İspanya’da düzenlenen Uluslararası Seville Film Festivali’nde yapacak.

Çekimleri Kars’ta terk edilmiş ve âtıl bir köyde yapılan film, taşradaki eğitim sorununu ele alıyor. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi olma özelliği de taşıyan ‘Çiğdem’, festival yolculuğunun ardından Avrupa’da ve Türkiye’de sinemalarda izleyicilerle buluşacak.

Filmde rol alan Yusuf Akar (Taner Öğretmen) ve Çiğdem (Hilal Baştimar) başta olmak üzere tpm oyuncu kadrosu, filmin çekildiği Karaurgan Köyü’nden.

Filmin konusu

“Baraj gerekçesi ile boşaltılmış bir köy ve o köyde, boş bir okul etrafında el ele tutuşmuş küçücük bedenleri ile mücadele eden öğrenciler. Amaçları, eğitim almak ve okula gidebilmek. Dilekçeler yazarak muhtara veren öğrenciler, seslerinin Ankara’dan duyulmasını ve öğretmen atamasını beklerler.

Ancak bir gün, bu boş köye yolunu kaybeden bir belgesel yapımcısı gelir ve herkes onu atanmış öğretmen zanneder. Olaylar işte tam burada başlar. ‘Çiğdem’ filmi, ismini filmdeki öğrenci Çiğdem’den alıyor.”

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

Çiğdem Film