Radyo Agos üçüncü hafta (24.11.2012)

10 Kasım Cumartesi günü ilk programıyla “Merhaba” diyen ‘Radyo Agos’ta bu hafta (24 Kasım Cumartesi) Rober Koptaş ve Karin Karakaşlı gündemi değerlendirdi.

Her Cumartesi Açık Radyo'da 09.00 ve 10.30 saatleri arasında yayınlanan Agos Saati'ni kaçıranlar programı buradan dinleyebilir.

İki haftadır olduğu gibi bu Cumartesi de Rober Koptaş ve Karin Karakaşlı, Açık Radyo’dan dinleyicilere seslendiler.

Pınar Selek davası programın önemli gündem maddeleri arasındaydı. Selek’in arkadaşı olan Karakaşlı, dava sürecini değerlendirdi: “Selek davası 28 Şubat’ın ürünüdür.”

Bu haftaki köşesinde Suriyeli Ermeniler için, Türkiyeli Ermenilerin yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Rober Koptaş, “Türkiye Ermenileri Patrikhanesi, Suriyeli Ermeniler için yardım kampanyası yapacak” dedi.

Sadece Ermenilerin üye olabileceği sosyal paylaşım sitesi Hay Social, yayına başladı. Sitenin kurucusu Burak Bulduk, programın konuğu oldu, “haysocial.com bir çöpçatan sitesi değil. Okullarımız, kiliselerimiz nasıl varsa; artık sosyal paylaşım sitemiz de var” dedi.

Programda bu hafta konuşulan haberlerden bazıları şöyle:

Taner Akçam ve Ümit Kurt tarafından hazırlanan ve İletişim Yayınevi’nden çıkan ‘Kanunların Ruhu - Emval-i Metruke Kanunlarında Soykırımın İzini Sürmek’ kitabı, 1915’te sürgün edilen ve öldürülen Ermenilerin geride bıraktıkları malların idaresi için Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde çıkarılan kanunların izini sürüyor.

Toplumdan gelen talepleri görmezden gelerek sadece Beyoğlu ilçesi sınırları içinde seçim yapma kararı alan Üç Horan Vakfı Yönetimi protesto edilecek. Vakıf yönetimlerinin şeffaflaşmasını talep eden, toplum içinde demokrasinin gelişmesini savunan farklı kesimlerden bireyler, pazar günü Üç Horan Kilisesi’nde yapılacak Surp Badarak ayinine katılıp mum yakacak ve ardından basın açıklaması yapacak.

Türkiye ve Ermenistan, Van-Yerevan arası uçuşlara yeşil ışık yaktı. Türkiye-Ermenistan İş Geliştirme İş Geliştirme Konseyi Başkanı Arsen Ghazarian, Türkiyeli ortaklarıyla uçuşları bir an önce başlatmak istediklerini, fakat kâr edebilecekleri küçüklükte bir uçak bulamadıklarını kaydetti. Ghazarian, “Uçuşları bu yıl Mayıs’ta başlatmak istiyorduk ama uçak bulamadığımızdan ertelemek zorunda kaldık” dedi.

Gazze’de yaşanan İsrail saldırılarını ve ardından gelen ateşkesi, Hrant Dink Ödüllü İsrailli gazeteci Amira Hass yorumladı. Hass, İsrail’in Gazze saldırısının sadece iç siyasete yönelik bir gelişme olmadığı görüşünde. Ona göre saldırı seçimler ekseninde olmayan daha geniş çaplı bir siyasi planın parçası.

Kategoriler

Radyo Agos