Rumelihisarı Vakfı Huys Platformu’nu ağırladı

Rumelihisarı Surp Santuht Kilisesi Vakfı, Ermeni toplumunda özel gereksinimli çocuklar için oluşturulan Huys (Umut) Platformu’nu ağırladı.

5 Temmuz Cumartesi günü, kilisenin bahçesinde özel gereksinimli çocuklar için piknik düzenlendi. Oyun aktivitelerinin de düzenlendiği etkinlikte Huys Platformu, ev sahipliği için Rumelihisarı Vakfı’na teşekkür belgesi verirken, aktiviteler düzenleyen Alen Kirkor Ohannesyan, Sera Yöndem ve Rahibe Kayane Dulkadiryan’a ve çocuklara hediye edilen ‘Huys’ logolu bardakların tasarımların hazırlayan Garen Yakupyan’a teşekkür edildi.

Rumelihisarı Kilisesi Vakfı Kurucu Başkanı Şahnar Dülger Boşnak, konuşmasında kiliselerin ibadethane olmasının yanı sıra toplum üyelerinin faydalanabileceği ve ötekileştirilmeden rahat edebileceği bir yer olması gerektiğini vurgularken, seçilmiş vakıf yöneticilerinin ise kurumlarının gönüllü hizmetkarları olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Mart ayında faaliyetlere başlayan ‘Huys’ Platformu’nun, hedefleri arasında büyük yaştaki bireylere mesleki rehabilitasyon, el sanatları ve spor aktiviteleri imkanlarını sağlamak ve ailelerin bakımlarını sağlayamadığı bireylere yatılı hizmeti vermek yer alıyor. Huys Platformu’nda Parin Yakupyan, Selda Topaloğlu, Sona Menteşe, Talin Pehlivan, Ohannes Süylünoğlu, Karin Ataoğlu, Alen Ohannesyan, Alin Taşçı, Rahibe Kayane Dulkadiryan, Minas Oflaz ve çok sayıda destekçi ve danışman yer alıyor.

  

Kategoriler

Toplum