Sevdaliza’nın Ermenistan konseri dini çevrelerin tepkisi üzerine iptal edildi

Ermenistan’daki Coca-Cola Müzik Festivali, Sevdaliza’nın yeni müzik videosunda Hristiyan sembollerinin yer aldığı erotik sahneler nedeniyle sosyal medya ve dini çevrelerin tepkisi üzerine şarkıcının performansını iptal etti.

Ermenistan’daki Coca-Cola Müzik Festivali, çevrimiçi baskılar sonrası İran asıllı Hollandalı şarkıcı Sevda Alizadeh, sahne adıyla Sevdaliza’nın performansını iptal etti. Festivalin dördüncü edisyonu 30 Ağustos’ta düzenlenmesi planlanıyordu.

Organizatörler, sosyal medyadan yaptıkları kısa açıklamada “Sevdaliza sahne almayacak” ifadelerini kullanarak, yerine geçecek yeni sanatçı veya sanatçıların isimlerini yakında paylaşacaklarını duyurdu. Paylaşım yorumlara kapalı olarak yapıldı.

Performansın iptaliyle ilgili ilk sinyal, festivalin pazar günü yaptığı bir paylaşımda verilmişti. Organizasyon, başrol sanatçı Sevdaliza hakkında “Görüş ve endişeleri duyuyor ve dikkate alıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Açıklamada ayrıca, “Ekibimiz durumu gözden geçirmek için iş ortaklarımızla aktif şekilde çalışıyor ve çok yakında resmi bir açıklama yapacağız” denildi. Paylaşımın ardından sosyal medyada yüzlerce yorum yapıldı. Bazı kullanıcılar Sevdaliza’nın performansının iptal edilmesini isteyerek, “İlk Hıristiyan ülkede böyle birinin sahne alması utanç verici” yorumunda bulundu. Diğer kullanıcılar ise organizasyonu, “bilet bile almamış ve etkinliğe katılmayı planlamayan bir kalabalığa boyun eğmemeye” çağırdı.

Şarkıcıya yönelik öfkenin nedeni, Sevdaliza’nın yeni yayınlanan “Messiah” adlı müzik videosu. Videoda sanatçı, Hıristiyan sembollerinin yer aldığı erotik sahnelerde görülüyor.

Kullanıcılar, bu video gerekçesiyle Sevdaliza’nın Ermenistan’daki performansını ‘onur meselesi’ olarak gördüklerini ve Ermenilerin ‘kutsal değerlerimizi alaya alan ve saygısızlık yapan bir şarkıcıyı onurlandırmayacağını’ savunuyorlar. Öte yandan Sevdaliza'ya destek veren kullanıcılar da var. Bir kullanıcı sosyal medyada, “Doğru olanı yapın ve bir sanatçıyı sanatı yüzünden iptal etmeyin. Ve nihayetinde Ermenistan’ı bu ortaçağ zihniyetinin ötesine taşıyalım” yorumunu yaptı.

Kaynak: OC Medya

Kategoriler

Kültür Sanat Güncel