Mahkeme kararıyla görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e destek ziyaretleri sürüyor. İl binası önünde açıklama yapan Çelik, “Azınlık iktidarı herkesi baskı altına almaya çalışıyor. Bu zor günlerin üzerinden hep birlikte geleceğiz” dedi. DEM Parti İl Eşbaşkanı Altan da, “Tüm bu yaklaşımlar, toplumun barışına yönelik bir hamle niteliği taşımaktadır” diye konuştu.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in, 8 Ekim 2023’te seçildiği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nin 2 Eylül’de mahkeme kararıyla iptal edildiğinin duyurulmasınan ardından karara yönelik tepkiler sürüyor.
DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Vedat Çınar Altan ile milletvekilleri, dayanışma ziyaretinde bulundu. DEM Partili heyet, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde Özgür Çelik ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.
Görevden alındığı açıklanan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, dayanışma ziyaretleri için teşekkür ederek şunları söyledi:
“Dün geceden itibaren buradaydık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, bugün il binamızı ziyaret ederek kamuoyuyla düşüncelerini paylaştı. Sonrasında İstanbul Barosu Başkanı ve yönetimi ile Sayın Dilek İmamoğlu dayanışma ziyaretinde bulundu. Şu anda da DEM Parti İstanbul İl eşbaşkanları, milletvekilleri, parti meclis üyeleri ve yöneticileri bizlere destek veriyor. Hep söylediğimiz bir şey var: Bugün Türkiye’nin azınlık iktidarı kendi arkasına hizalanmayan herkese baskı uyguluyor. Muhalefeti ve toplumu sindirmeye çalışıyorlar. Ancak biz adaletten, demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten, barıştan yana olan herkesle birlikte mücadele edeceğiz. Bu zor günlerin üzerinden hep birlikte geleceğiz.”
DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Vedat Çınar Altan da yaptığı konuşmada, alınan kararın hukuksuz olduğunu vurguladı. Altan, “Hep ifade ettiğimiz üzere barışın iki temel sac ayağı vardır. Birincisi adalet, ikincisi demokrasi. Dolayısıyla bu bağlamda toplam adalet ve demokrasi inancını, ruhunu zedeleyen tüm yaklaşımlar bu toplumun barışına yönelik bir hamle niteliği taşımaktadır. Bizler kendi adımıza elbette ki bir dayanışma ziyareti içerisinde bulunduk. Ama dün yapılan bu yerel mahkemenin aldığı kararı, yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi'nin meşru il başkanına ve yönetimine karşı değil, toplam bir demokrasi mücadelesine ve dinamiklerine yapılmış bir hamle olarak görüyoruz. Bu anlamda dayanışmamızı da kuruyoruz” dedi.
CHP’nin uzun süredir bir kuşatma altında olduğunu söyleyen Altan, “Esenyurt’un seçilmiş belediye başkanından bu yana siyasetten tasfiyeye yönelik bir süreç işletiliyor. Bu karar hükümsüzdür. Meşruiyetini halkın nezdinde sınar. Bizler de önümüzdeki süreçte CHP İstanbul il yönetimi ile dayanışmamızı daha da güçlendirecek, demokrasinin yeniden inşası için üzerimize düşeni yapacağız” sözlerini kullandı.
Öte yandan dayanışma ziyaretleri gün boyu devam etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ardından İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, baro yönetimi, Dilek İmamoğlu ve çok sayıda CHP yöneticisi desteklerini iletti.