Vağarşapat yerel yönetim organları seçimlerinde oy sayma işlemi devam ediyor. 47 sandıktan 17'sinde sonuçlar açıklandı.
İlk sonuçlara göre iktidardaki "Sivil Sözleşme" partisi %55,9 (7.090) oy aldı. "Zafer" ittifakı ise %29,1 (3.687) oy aldı.
Armavir İli'ne bağlı Vağaşpata seçim bölgesi Ana Taht'ın da bulunduğu Eçmiadzin , Hoy ve Voskehat yerleşimlerini de kapsıyor. 47 sandık sabah 8'de açıldı.
Seçimlere sekiz siyasi güç katılıyor:
-"Zafer" ittifakı
"Pan-Ermeni Cephesi"
-"Cumhuriyet" ittifakı
-"Ermenistan Ana" ulusal-demokrat parti
-"Özgür Demokratlar" partisi
-"Miras" partisi
-"Sivil Sözleşme" partisi
-"Vatan" partisi
69.866 kişinin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimlerde 31. 547 oy kullanıldı, öylece oy kullanma oranı yüzde 45,12 olarak gerçekleşti.
Aralık 2021'de bu bölgede yapılan yerel yönetim seçimleri sonucunda, Sivil Sözleşme Partisi oyların %54'ünü, "Eçmiadzin" parti ittifakı %36,52'sini ve "Vatansever" partisi %5'ini almıştı.
(aravot.am)

