Haftanın etkinlik çizelgesi: 27 Haziran-4 Temmuz

Haftanın etkinlikleri agos.com.tr'de.

KONSER

Yüzyüzeyken Konuşuruz 

27 Haziran: Dans müziğinin en ünlü isimlerinden biri olan Fransız DJ David Guetta, 27 Haziran Cuma akşamı 18:00’de KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak.

28 Haziran: İndie folk grubu ‘Yüzyüzeyken Konuşuruz’ ve 1990 yılında kurulan grup ‘Cenk Taner (Kesmeşeker)’,   Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, 28 Haziran Cumartesi akşamı 20:30’da dinlenebilir.

29 Haziran: 2000 yılında kurulan ‘Boşluk’ müzik grubu, senfonik ve melodik rock türündeki parçalarıyla, Mask Live Music Club’ da, 29 Haziran Pazar akşamı 20:00’de dinlenebilir.

FESTİVAL

Dhafer Youssef

1 Temmuz: 21. İstanbul Caz Festivali bu hafta başlıyor. Festivalin açılışını soul, hip-hop ve R&B şarkılarını yorumlayan ‘Four in the Pocket’ yapacak. Türkiye caz sahnesinin dinamik isimlerinden Elif Çağlar, Alp Ersönmez, Mert Önal ve Toygun Sezen'den oluşan ekibin konseri saat 21.30’da Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde.

4 Temmuz: Caz Festivali’nin birkaç senedir devam ettirdiği “Caz İçin Tuhaf Bir Yer” serisinin bu yılki konukları günümüzün en iyi caz piyanistlerinden biri kabul edilen Danilo Perez, Amerikalı bas üstadı John Patitucci ve Joni Mitchell, Marianne Faithfull gibi isimlerle çalışmış davulcu Brian Blade olacak. Wayne Shoter parçalarının yorumlanacğı konser İstanbul Erkek Lisesi’nde.3 Temmuz: İsviçreli caz piyanisti Leo Tardin, Caz Festivali kapsamında İstanbul’da.  Deneysel klavye/davul projesi olan ‘Grand Pianoramax’ın yanı sıra solo kariyerine devam eden piyanist 3 Temmuz Perşembe akşamı Albank Sanat’ta çalacak.

5 Temmuz: Tunuslu udi Dhafer Youssef, bir kere daha İstanbul’a geliyor. Sanatçının yeni albümü Birds Requiem’le aynı ismşi taşıyan konser Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde

 

GÖSTERİM

27 Haziran: ‘Temas’  başlığıyla gerçekleşen 22. LGBTİ İstanbul Onur Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Penny Arcade’ isimli film, 27 Haziran Cuma akşamı 21:00’de, Cezayir Toplantı Salonu’nda görülebilir.

28 Haziran: İspanyol sineması klasiklerinden biri olan 1958 yapımı ‘La Vida Por Delante’ (Önündeki Yaşam) isimli film, Akbank Sanat Sinema Günleri kapsamında, 28 Haziran Cumartesi akşamı 17:00’de, Akbank Kültür ve Sanat Merkezi’nde dinlenebilir.

TİYATRO

1 Temmuz: Studio Oyuncuları topluluğunun kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla  ‘Gergedanlaşma’ yeniden yorumuyla sahnede. Şahika Tekand'ın 1994’te kaleme aldığı oyunun yeni yorumu Tiyatro Festivali’ndeki prömiyerinin ardından İstinye’deki Enka Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

ATÖLYE

28 Haziran: Galata Fotoğrafhanesi, foto muhabirler, bağımsız fotoğrafçılar ve foto-aktivistlerin iş güvencesi ve sosyal haklarının tartışılacağı bir atölye düzenliyor. “2. Fotoğrafçılar Forumu: Fotoğrafçıların Hak Arayışında Örgütlenme İhtiyacı” başlıklı oturum 17:00-21:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

SERGİ

Polonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600.yıl kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve sekiz Polonyalı sanatçının eserlerinden oluşan ‘Poles-Kutuplar’ sergisi  12 Temmuz’a kadar The Empire Project’te görülebilir.

Galerist, çizgi algısı ve kullanımındaki farklılıkları inceleyen ‘En Yakın Mesafe’ başlıklı karma sergiye 27 Haziran- 26 Temmuz 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Grup sergisinde yer alan sanatçılar desen, resim, video ve heykel aracılığıyla çizgiye farklı yaklaşımlarını görmek mümkün.