KEY Plaza’da sevindiren imza

Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (UNDP), Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu, merkezini Karagözyan Yetimhanesi Vakfı’na ait KEY Plaza’da kiraladığı yedi kata taşıyor.

BARUYR KUYUMCİYAN
baruyr@agos.com.tr
 
Karagözyan Yetimhanesi Vakfı’na ait, Şişli’deki KEY Plaza için Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu’yla önemli bir anlaşmaya imza atıldı. Ermeni toplumunun maddi sorunlarının çözümünde kilit rol üstlenecek olan binanın yedi katı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu’na (UNDP) kiralandı.
 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Vakıf Başkanı Dikran Gülmezgil, geçen Mart ayında hizmete açılan KEY Plaza’da bugüne kadar kiralanan diğer ofislere bu anlaşmanın da eklenmesiyle, binada %75’lik doluluk oranına ulaşıldığını kaydetti. Anlaşmanın beş ay süren görüşmelerin ardından yapıldığını ifade eden Gülmezgil, bu süre zarfında kurumun New York’taki merkeziyle görüşmelerin adım adım onaylatıldığını, sürecin bu yüzden uzadığını söylüyor. Gülmezgil, Kalkınma Fonu temsilcilerinin İstanbul’da gezdikleri 50 binanın ardından KEY Plaza’da karar kıldıklarını belirtirken, Karagözyan Vakfı’nın yetimhane niteliğinin ve bir azınlık vakfına destek olma fikrinin de kurum için anlamlı bulunduğunu ve bunun tercihlerinde etkili olduğunu belirtiyor. 
 
Diğer yandan, 19 Ağustos Salı günü düzenlenen imza töreninde hazır bulunan, Karagözyan Yetimhanesi Vakfı Okul Kurucusu Karun Kovan, KEY Plaza’nın emlak danışmanlığını üstlenen Jones Lang La Salle firmasının sahibi Avi Alkaş’ın, bu anlaşmanın İstanbul genelinde son altı ayda yapılan en büyük kiralama anlaşması olduğunu belirttiğini söylüyor. 
 
Kalkınma Fonu’nun Ankara’da bulunan Türkiye Ofisi’nin de, KEY Plaza’da kiralanan altı bin metrekarelik alana taşınacağı ifade ediliyor. Dünya genelinde beş merkezi bulunan UNDP’nin New York’taki genel merkezinden sonra en geniş merkezinin burası olacağı ifade ediliyor. 
 
KEY Plaza’nın %75’i doldu 
 
UNDP’nin, 300 kişilik çalışanıyla Balkanlar, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki faaliyetlerini yürüteceği merkezin direktörlüğünü, Doğu Avrupa ve Orta Asya Merkezi’nin başkan yardımcılığı görevini sürdüren Olivier Adam yapacak. Kurulacak olan merkez için lokasyon olarak KEY Plaza’nın tercih edilmesinde Dışişleri Bakanlığı’nın olumlu görüşlerinin de katkısı olduğu ifade edilirken, merkezin Aralık başında faaliyete geçirilmesi bekleniyor. 
 
Bu anlaşmayla birlikte %75 doluluk oranına ulaşan KEY Plaza’nın kalan üç katının da kısa süre içinde kiralanması için çalışmalara devam ediliyor. Vakfın, bu anlaşmalarla elde edeceği gelirlerle ilgili olarak, 19 Kasım’da düzenlenecek Karagözyan balosunda kamuoyuna ayrıntılı açıklamalarda bulunulacağı belirtiliyor. 

Kategoriler

Güncel Gündem