KCK'dan Kobane açıklaması

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kobanê'deki IŞİD saldırısı ve buna karşı Türkiye'de yapılan eylemlerle ilgili yaptığı açıklamada, Kobanê politikası ve dün sokaklarda ölenler ilgili AKP'nin sorumluluğu olduğu belirtilerek halkın mücadeleyi devam ettirmesi gerektiğini ifade etti.

Fotoğraf: AA

Açıklamadan satır başları şöyle:

'Halkımız haklı ve meşru mücadelesini zafere kadar yüksek bir kararlılıkla sürdürmelidir. Milyonlar sokaklardan ve mücadele alanından çekilmemeli.

'Tüm halkımızı, dostlarımızı, Türkiye’deki tüm halkları, inanç topluluklarını, devrimci, sol, demokrasi isteyen herkesi Kobanê direnişi içinde yer almaya ve her yerde bu direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.

'Yine İslam düşmanı İŞİD çetelerine karşı tüm İslam Alemi’ni harekete geçerek bu soylu insanlık mücadelemize katılmaya çağırıyoruz.

'Kobane'deki katliam AKP'nin yeni savaş konseptidir'

'Tüm halkımız ve dostlarımız bilmelidir ki; Kobanê’de halkımıza karşı geliştirilen bu katliam ve soykırım saldırısı, AKP’nin yeni savaş konseptidir. Dün Türk cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Kobanê düşecek’ sözleri İŞİD ile AKP ittifakının resmi ilanıdır.

'Bakure Kürdistan ve Türkiye’de halkımızın geliştirdiği direnişe saldırtılan jitemci-kontra birimler özel olarak AKP tarafından bizzat örgütlendirilmiştir. AKP Rojava politikasını değiştireceğine, Kürt halkının değerlerine ve kazanımlarına saygı gösterip tanıyacağına,  soykırım siyasetinde ısrar etmektedir.' 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Kobane AKP KCK protesto