Dernekler hareketleniyor

Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla okulların mezun dernekleri de çeşitli etkinliklerle kapılarını açıyor. Pek çok dernek, bu yıl, paneller, konserler, müzik ve resim dersleri, tiyatro oyunlarıyla bu sezon hem çocukların hem yetişkinlerin katılımını amaçlıyor.

MİHRAN MANUKYAN
miran.manukyan@gmail.com

Aramyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği

Dernek, masa tenisi turnuvasıyla 7 Kasım Cuma günü sezona merhaba diyecek. Tiyatro çalışmaları bu yıl da devam edecek olan AOYD, mezunlar gecesi ile Kadıköylü eski öğrencileri ile buluşacak. Ayrıca, yılbaşı balosu hazırlıkları da sürüyor.

Bomonti Mıhitaryan Okulu’ndan Yetişenler Derneği

Dernek yönetimi, kuruluşlarının ikinci yılına ithafen 2 Kasım’da Adis Harmandian’ı Barbaros Point Otel’de ağırlayacak. Geleneksel hale gelen sohbet geceleri bu yıl da devam edecek. Ayda bir kere düzenlenen bu toplanmalar, aynı zamanda bir tartışma platformu oluşturuyor. Sohbet gecelerinin ilki, ‘Yaygınlaşan Tehlike Bonzai’ başlığıyla, Psk. Dr. Ercan Süt konuşmacılığında, 23 Ekim Perşembe günü yapılacak. Ayrıca, dernek, Kasım ayının sonlarına doğru bir Bowling turnuvası düzenleyecek.

Dadyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği

Hem çocuklara hem de yetişkinlere ulaşıp daha çok kişiyi derneğe yönlendirmek amacında olan Dadyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği bu yıl oldukça yoğun bir program hazırladı. Dernek, 25 Ekim Cumartesi günü, 10:00-12:00 saatleri arası resim çalışması ve 14:00-16:00 saatleri arası bale çalışması ile faaliyetine başlıyor. Etkinlikler, 30 Ekim Perşembe ve 4 Kasım Salı günleri saat 10:00-18:00 saatleri arasında pilates, 5 Kasım Çarşamba ve 7 Kasım Cuma günleri 13:00-19:00 saatleri arasında piyano çalışması, 6 Kasım Perşembe ise saat 11:00’de yoga çalışması ile devam edecek. Ayrıca Kasım ayı içerisinde Sava Panayotisdis öncülüğünde sirtaki ve Mari Bostancı öncülüğünde minyatür ve süsleme sanatı çalışması yapılacak.

Esayan Okulu’ndan Yetişenler Derneği

Dernek, çalışmaların birçoğunu Maral Dans Topluluğu ile projelendiriyor. Bu yıl 35. yaşını kutlayan Dans Topluluğu 14 Aralık Pazar günü 150 kişi ve 3 grupla İstanbul Kongre Merkezi’nde sahne alacak.

Getronagan Okulu’ndan Yetişenler Derneği

Dernek, toplum sorunları, kültürel ve sosyal meselelerle ilgili paneller, meslek tanıtımları gibi çeşitli organizasyonlar düzenliyor. Verimli bir yıl geçirme amacında olan dernek, 24 Ekim Cuma saat 21.00’de Hayko Bağdat ve karikatürist Kemal Gökhan Gürses’i ağırlayacak. 25 Ekim Cumartesi ise Sevan Kabakian, gençlerin Ermenistan'da çalışacağı, ücretsiz gezebileceği ‘Birthright Armenia’ programını tanıtacak.

Pangaltı Mıhitaryan Okulu’ndan Yetişenler Derneği

Okul derneğinin inşaat çalışmaları nedeniyle yıkılmasının ardından yeni mekanına taşınan dernek, 6 Kasım Perşembe günü yapılacak açılış töreniyle sezona merhaba diyecek. Mıkhitaryan Derneği bu yıl da resim sergileri, kitap tanıtım günleri, yemekler, sohbet geceleri ve eski tiyatro günlerini hatırlamak amaçlı sohbet geceleri düzenleyecek.

Sahakyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği

Derneğin sosyal, kültürel ve spor alanlarında çalışmaları bu sezon da devam ediyor. Seminerler, söyleşiler ve kitap tanıtım günleri gibi etkinliklerin yanı sıra, spor alanında basketbol ve futbol takımlarının antrenmanları devam ediyor. Öte yandan, Hamahaygagan (Pan Armenian Games) olimpiyatlarına katılacak olan Sahakyanlılar, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Geleneksel hale gelen ve cumartesi günleri yapılan ücretsiz mandolin dersleri Avedis Arzuman eğitmenliğinde devam edecek. Tiyatro Kolu ise yenilenen tiyatro salonunda Volkan Muzaffer Sariöz ile yeni oyunun provalarına başladı.

Tıbrevank Okulu’ndan Yetişenler Derneği

Derneğin yeni yönetimi Ocak ayında seçilecek. Dernek faaliyetlerinin bu tarihten sonra hız kazanması öngörülüyor.

Yeşilköy Ermeni Okulu’ndan Yetişenler Derneği

25. yılını kutlayacak olan dernek, bu sezon da Ermeni kültürüyle ilgili paneller düzenleyecek. Dernekte bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan ‘Konuşmamız Lazım’ adlı paneller serisinin yanı sıra film gösterimleri olacak. Derneğin her yıl oyunlar sahneleyen tiyatro ekibi, dönem sonuna doğru sürpriz bir oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Kategoriler

Toplum Dernekler

Etiketler

Dernekler