Peşmergeler Kobani'ye ilerliyor

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Kobani'ye gönderdiği peşmergeler, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Peşmergelerin bu akşam Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

Fotoğraf: AA

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Kobani'ye gönderdiği peşmergeleri taşıyan uçak, Şanlıurfa GAP Havaalanı'na indi.

Kara yoluyla konvoy halinde gelen silahlı peşmergeler ise, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Uçağın Türkiye saatiyle 1.10-1.15 civarında havaalanına iniş yaptığı belirtildi.

Fransız Haber Ajansı AFP, uçaktan inen peşmergelerin hemen bir otobüse bindirilerek Türkiye-Suriye sınırına doğru yola çıktığını yazdı.

Peşmergelerin Suruç'a giderek, buradan Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

AFP, otobüse dört zırhlı araç ile bir polis aracının eşlik ettiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı, ağır silahlı peşmerge konvoyunun yoğun güvenlik önlemleri altında giriş yaptığını yazdı. Ajans, biri ambulans 38 aracın yer aldığı konvoyun, Silopi, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa üzerinden Suruç'a, buradan da Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin Kobani ilçesine gideceğini öne sürdü.

Peşmerge: Kobani'de başımız dik olacağız

Konvoyda bulunan bir peşmerge, Al Jazeera muhabirine yaptığı açıklamada, 'Anlaşma sağlandığı için buradayız. Bizi hem Kürdistan'da hem Türkiye'de sevgiyle karşıladıkları için çok teşekkür ederiz. Kobani'de başımız dik olacağız' dedi.

Bir başka peşmerge ise, 'Halk bizi tezahüratlarla karşıladı. O nedenle geciktik. Zımar ve Rabia'da yaptığımız gibi Kobani'de de IŞİD'i temizleyeceğiz' diye konuştu.

Kuzey Irak'tan gelen yaklaşık 150 kişilik peşmerge grubunun bu gece Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

Kategoriler

Güncel Gündem