Bakırköy’de madağ Dadyan’ın yeni binası için

Yeni öğretim yılının başlamasıyla sıklaşan madağ sofraları bu kez Bakırköy’de Dadyan Okulu için kuruluyor. 9 Kasım Pazar günü düzenlenecek Badarak ayininin ardından kurulacak sevgi sofralarında, inşa çalışmaları iki yıldır süren Dadyan Okulu’nun modern binası için hayırseverlerin desteği aranacak.

MİHRAN MANUKYAN
miran.manukyan@gmail.com

Episkopos Sahak Maşalyan’ın riyaset edeceği Badarak ayinine, Gatoğigos II. Karekin’in tahta çıkışının 15. yılı vesilesiyle düzenlenen kutlamalara katılmak üzere Ermenistan’a giden Başepiskopos Aram Ateşyan katılmayacak.

Sevgi sofrası öncesinde Agos’u ziyaret eden vakıf yöneticileri, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Vakıf Başkanı Mesut Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Arman Atınız ve Nail Toplayıcı, okul binası projesinin hızla devam ettiğini aktardı. Bu yıl devletin okullara yaptığı yardım nedeniyle okul bütçesinde sıkıntı yaşamayacaklarını söyleyen Özdemir, hayırseverlerden, yapım aşamasındaki okul binası için destek talep edeceklerini belirtti. Bu yıl düzenlenen madağlarda bütçe açıklarının genellikle kapanmamasına karşın, vakıf yöneticileri okul binasının inşası için ihtiyaç duydukları 700 bin TL’lik miktarı toplayacaklarından umutlu.

Proje tarihiyle ilgili ilk hedefledikleri noktanın gerisinde olduklarını belirten Vakıf Başkanı Mesut Özdemir, “Bu yılki eğitim ve öğretim dönemine yetiştiremedik, sevgi soframızda yapılacak bağışlar sayesinde 2015-2016 eğitim yılında çocuklarımızı yeni binada eğitime başlatmak istiyoruz” dedi. Özdemir ayrıca, “doğru projeler olduğunda insanlar sahipleniyor ve yardım ediyorlar. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana 18 tane okulumuz kapanmış ve biz bir okul açmak için çabalıyoruz. Bu projeyi ihtiyaçtan dolayı yaptığımızın herkes farkında” diyerek sözlerini noktaladı

Kategoriler

Toplum Vakıflar Okullar