Neve Şalom Sinagogu'na üç günde ikinci saldırı

Kudüs’te’ Mescid-i Aksa’da yaşanan gerilimi proesto etmek için bir araya gelen Alperen Ocakları üyesi bir grup, Şişhane’de bulunan Neve Şalom Sinagogu’na yürümek istedi. Grup, çevik kuvvetin sokağı kapatması üzerine sinagoga yaklaşamadı. Neve Şalom'un kapısına 7 Kasım cuma akşamı da bir tehdit mesajı asılmıştı.

Dün (9 Kasım) gerçekleşen eylemde Şişhane’de toplanan İstanbul Alperen Ocakları üyesi yaklaşık 100 kişilik grup Tekbir getirerek pankart açtı.

Çevik Kuvvet, gruba karşı sinagogun bulunduğu sokağı kapattı.

Alınan önlemler nedeniyle sinagoga yaklaşamayan grup, sokağın girişinde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, “İsrail yaptıklarının yanına kâr kalacağını sanıyorsa yanılıyor. Bir kere daha Siyonist, kan emici İsrail’i uyarıyoruz. Alperenlerin yeryüzünde her Müslüman’ın kanını kendi kanı, canı bildiğini, bu şekilde hareket edeceğini, hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğini bütün dünyaya ilan ediyoruz. Mescid-i Aksa Türk askeri tarafından korunsun” şeklinde konuştu.

Neve Şalom Sinagogu'nun yaşadığı ilk tehdit bu değil. 7 Kasım Cuma akşamı da sinagogun kapısına 'yıkılacak mekan' yazılı bir afiş asılmıştı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırgan, sırtında Türk bayrağı olan kişi 15-16 yaşlarında bir gençti. (GK)