HRANT DİNK CİNAYETİ

GÜNCEL Dink Cinayeti Davası 4 Eylül'e ertelendi

Hrant Dink Cinayeti Davası'nda bugün celsenin son oturumu yapıldı. Davaya 4-5-6 Eylül tarihlerinde devam edilecek. Mahkeme heyeti, zaman aşımına uğramaması için 9 sanık hakkındaki bazı suçlamaları içeren dosyanın ayrılmasına karar verdi.
GÜNCEL Muammer Güler Dink Cinayeti'nde ifade verdi: İstanbul'a ham bilgi gelmişti

Hrant Dink Cinayeti Davası'nda, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, tanık olarak ifade verdi. Güler, Dink'in öldürüleceğine dair İstanbul Emniyeti'nin bilgisi olmadığını ve kendisine de herhangi bir bilgi verilmediğini öne sürdü. Güler, Trabzon Emniyeti ve İstihbarat Daire Başkanlığını işaret etti.
GÜNCEL 'Dink'i korumak için kimin harekete geçmesi gerektiğini bilmiyorum'

Dink cinayeti öncesinde İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şammaz Demirtaş, Dink'in korunması için sürecin nasıl başlatılacağını bilmediğini söyledi. Demirtaş, 'İstihbarat Şubesi bu bilgi Koruma Şubesiyle paylaşabilirdi' dedi. Demirtaş, Dink için koruma tedbiri alınması gerektiğini de söyledi.
GÜNCEL Dink cinayeti davası devam ediyor

Dink cinayeti davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Bugünkü duruşmada Trabzon İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinden tutuksuz sanık Cevat Eser ve Ünsal Gürel savunmasını yaptı.