ZAKARYA MİLDANOĞLU

DOSYA ‘Şekilden şekle giren’ ve handan hana göçen bir Dzağig

Bu hafta, ‘Hanlar Hamamlar’ dizimizin sayfasını, ekibimiz Üç Şilahşörlerin Dartanyan’ı Zakar Abi’ye bırakıyoruz. Kendisi ticari faaliyet ve konaklama dışında, Ermeni basın tarihine de tanıklık eden hanların içerisinde basılan dergi ve gazeteleri, bu hanlardan geçen basın emekçilerini aktarıyor bizlere.
DİASPORA / ERMENİSTAN ‘Memleketimin sesini dinliyorum...’

Geçen sayımızda Melisa Aslanyan ve Elizabeth Kabe’nin Helsinki Yurttaşlar Derneği (hYd) ve Helsinki Yurttaşlar Meclisi (HCA) Vanadzor ofisinin Ermenistan Ağveran’da düzenlediği Yavaş-Gamats yaz okuluyla ilgili haberini yayımlamıştık. Bu sayımızda ise yaz okulunda iki sunum yapan Zakarya Mildanoğlu’nun Yerevan’da biriktirdiği duygu ve tarih dolu tanıklıklarını yayımlıyoruz.
GÜNCEL Ararat’ın iki tarafı buluştu

Türkiyeli ve Ermenistanlı öğretmenleri buluşturan Yavaş- Gamats Yaz Okulu bu yıl Yerevan’daydı. Okulun katılımcılarından Melisa Aslanyan ve Elizabeth Kabe, bir hafta boyunca yaşananları ve katılımcıların izlenimlerini Agos için yazdılar.
KÜLTÜR SANAT Yakın ve uzak komşu Ermenistan'a mimari yolculuk

Ermeni Mimar ve Mühendisler Derneği (HAYCAR) bu akşam yakın zamanda Ermenistan'a yapılan seyahatin izlenimlerini paylaşmak üzere bir toplantı düzenliyor. Toplantıda mimar Zakarya Mildanoğlu 'Yakın-Uzak Komşu, Ermenistan'a Yolculuk' isimli bir sunum yapacak.
TOPLUM ‘Ermeniler belgelerini çıkarsın’ diyenlere en güzel cevap

Zakarya Mildanoğlu’nun Aras Yayıncılık’tan çıkan ‘Ermenice Süreli Yayınlar 1794-2000’ kitabı, ilk Ermenice gazete Aztarar’ın yayım tarihi olan 1794’ten başlayarak 2000’e dek yayımlanan 3.650’ye yakın Ermenice süreli yayını bir araya getiriyor. Zakarya Mildanoğlu ile aşağı yukarı 30 yıllık emeğinin ürünü olan kitabını ve Ermenice süreli yayınların 200 yılı aşkın tarihini konuştuk.