GENELKURMAY

GÜNCEL Serhat Güvenç: TSK düzenlemesinde ne ordu ne devlet paradigması var

31 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan 669 No’lu Olağanüstü Hal Kararnamesi’yle, TSK’nın yapısı kökten değiştirildi. Bu yapısal dönüşümün ne anlama geldiğini Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Güvenç’e sorduk. Güvenç, atılan adımların tekil olarak doğru olduğunu söylese de ekliyor: “Asıl sorun bütünlüklü bir yapının eksikliği, demokratik denetim konusunda hiçbir düzenleme olmaması.”
GÜNCEL Roboski'de MİT'in rolü ortaya çıktı

Genelkurmay Başkanlığı’nın, Roboski (Uludere) soruşturmasını yürüten adli makamlara, MİT’in Fehman Hüseyin’in eylem hazırlığında olduğuna ilişkin “doğruluğu kuvvetle muhtemel” notuyla ilettiği istihbaratın, bombardıman kararında “önemli rol oynadığını” bildirdiği ortaya çıktı.
GÜNCEL

Genelkurmay İstihbarat Dairesi'nin eski Başkanı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, ‘Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi’nin internet üzerinden siyasi ve Ermenilere karşı yayın yaptığını’ söyledi.
GÜNCEL Roboski, Adalet Bakanlığı için de ‘kaçınılmaz hata’ymış

Adalet Bakanlığı, Roboski katliamıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru kapsamında görüşlerini sundu. Görüşte, “Bakanlığımız olayın meydana gelmesinde etkili olan ‘kaçınılmaz hata’nın tespitinin yapıldığını belirtmek ister” ifadesi yer aldı. Aynı ifade, davayla ilgili takipsizlik kararı veren Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından da kullanılmıştı.