Altıparmak ve Akdeniz: Bu ödülü 'Barış için Akademisyenler'e ithaf ediyoruz

Columbia Universitesi'nin Global İfade Özgürlüğü ödülü dün akşam düzenlenen bir törenle alan Kerem Altıparmak ve Yaman Akdeniz, ödüllerini Barış İçin Akademisyenler'e ithaf ettiler; Cumhurbaşkanı'na da 'fırsat için' teşekkür ettiler.

Columbia Universitesi'nin 'Global İfade Özgürlüğü Ödülü'nü (Global Feeedom of Expression) Kerem Altıparmak ve Yaman Akdeniz kazandı.

“2016, Columbia Global Freedom of Expression” –Global İfade Özgürlüğü Ödülü- Türkiye’den akademisyen ve hukukçulara verildi.

Columbia Üniversitesi, ikinci kez verdiği “Global İfade Özgürlüğü Ödülü’ne, Türkiye’den İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim üyesi ve İnsan Hakları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ve Avukat Serkan Cengiz’i layık görmüştü.

Columbia Üniversitesi ödül gerekçesi olarak, “Türkiye tarafından erişime kapatılan Youtube ile ilgili yaptıkları başvurular sonucunda yasağın kaldırılması” gösterildi.

Dün ABD’de düzenlenen ödül törenine Kerem Altıparmak ve Yaman Akdeniz katıldı.  

Akademisyenler, yasakla kendilerine ödülü kazanma fırsatını sağladığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiler ve ödüllerini Türkiye’de tutuklu bulunan işlerini kaybeden ve tehdit edilen 'barış için akademisyenler'e ithaf ettiler. 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında