HDP vekilleri Konca ve Demirel tutuklandı

Gözaltına alınıp serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca savcılığın itirazı üzerine dün akşam yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Ankara’da 12 Aralık’ta gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca adli kontrol şartıyla önce serbest bırakıldı ancak savcılığın itirazı üzerine dün akşam yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Konca’nın, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı 1. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına savcılık itirazda bulundu.

Konca, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in yargılandığı duruşmayı izlemek üzere geldiği Diyarbakır Adliyesinde gözaltına alındı.

Burada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden tekrar savunması alındı. Nöbetçi üst mahkeme olan Batman 2. Sulh Ceza Hakimliği, Konca'nın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Konca’yla birlikte gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Çağlar Demirel de dün akşam tutuklandı.

Tutuklu HDP vekil sayısı 12’ye yükseldi. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve milletvekilleri Leyla Birlik, Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan 4 Kasım 2016’da tutuklanmıştı. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise 7 Kasım 2016’da tutuklandı.

8 vekil hakkında yakalama kararı

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK ana davasında yargılanan ve dosyaları ayrılan HDP vekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım’ın zorla mahkemeye getirilmesine karar vermişti.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında