DSG: Rakka operasyonu başladı

Demokratik Suriye Güçleri, Rakka kent merkezini IŞİD’den kurtarmak için hazırladıkları operasyonun başladığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 10 Aralık 2016’da “Fırat’ın Gazabı” isimli operasyonla IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için harekete geçmişti. 

Geçtiğimiz günlerde, DSG müttefiklerinden olan YPG’den bir yetkili,  Reuters haber ajansına yaprığı açıklamada saldırının beşinci ve som hamlesinin yakında başlayacağını duyurmuştu.

DSG, ABD Koalisyonu’nun desteklediği operasyonun bu safhasında Rakka’nın kent merkezini ele geçirmeye çalışacak.

DSG’lilerin El Mansura ve Azadi Barajı’nın kurtarılması ile Rakka ve diğer Suriye kentleri arasındaki bağlantının kesilmesinin ardından başlayan hamlenin duyurusu, Rakka’nın kuzeyinde bulunan Hezima Kasabası’nda DSG Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle açıklandı 

Gazete Karınca'da yer alan habere göre, törende konuşan DSG Sözcüsü Telal Tilo operasyonu “Bugün Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı olarak çetelerin terörün ve teröristlerin başkenti haline getirdikleri Rakka kentinin özgürleştirilmesi için “Büyük Savaş”a başladığımızı ilan ediyoruz” ifadeleriyle duyurdu. 

Tilo açıklamasında, operasyonun Rakka Sivil Meclisi, Demokratik Suriye Meclisi (MSD), bölgedeki aşiretlerin ileri gelenleri, kanaat önderleri ve bölge halkının yardımlarıyla gerçekleştiğini söyledi.  

Tilo ayrıca, “sahadaki müttefikimiz Uluslararası Koalisyonla hazırlanmış olan savaş planını uygulamaya hazır olduğunu belirtiyoruz” dedi. 

Telal Tilo, halkı çatışma alanlarından uzak durmak konusunda uyardı, Rakka’daki gençlere ise “yaşadıkları toprakları özgürleştirmek için güçlerimize katılımlarını sürdürme” çağrısında bulundu. 



Yazar Hakkında