Demirtaş zaferini ilan etti

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Demirtaş, yarından itibaren HDP'yi bir kitle partisi yapma amacında olacaklarını belirtti.

Diyarbakır’da konuşan Demirtaş, şunları söyledi, 

“Sonuçlar hayırlı olsun. Barış, demokrasi ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Bizi destekleyen tüm dostlarımızla beraber aydınlık gelecek adına gerçek hakiki bir umut yaratmak istedik. Seçim bunun için bir fırsat oldu. Her köyünde, her mezrasında gönülden tartışılmasını istedik.

“Önemli oranda başardık. Vermek istediğimiz mesaj her yere ulaşmış ve karşılık bulmuştur. Önemli bir çıkış yakalamıştır. HDP olarak bu güne kadar savunduğumuz bütün değerler adına, ortak geleceği daha ısrarlı bir şekilde inşa edeceğiz. Yeni bir başlangıç yapmış olduk. Kampanyamız hedefe ulaştı. Önemli bir başarı elde etmiş olduk.

“Yarından başlayarak partimizi büyük bir kitle partisi haline getirmek en büyük hedefimiz olacak.

“Bütün kimlikler ve bütün inançlarla bir arada emekten yana, özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yana bir gelecek kurma kararlılığı gösterdik.

“Bu seçim sıradan bir seçim değildi. Çok büyük dezavantajlarla adil olmayan, eşit olmayan bir yarışta büyük zorluklarla halka bu mesajları vermeye çalıştık.

“Bir tarafta devletin bütün imkânlarını fütursuzca kullanan, ayrıştırıcı, kimlikleri, mezhepleri meydanlarda yuhalattıran bir aday, bir tarafta ilkelerle hareket eden bir çizgi vardı.

“Bu çizgi Türkiye’nin her yerinden oy almıştır, destek almıştır.

“Önümüzdeki dönem Türkiye’nin temel siyasetini bu çizgi belirleyecektir. Halkın adayı olmaya aday tek çizgi ve tek ilkeler manzumesi bizim ortaya koyduğu duruş olmuştur.

“Eminim ki bize oy vermeyi arzulayan nice milyonlar bu seçimde olmasa da bir sonraki seçimde oy vermeyi kararlaştırmıştır.

“Bu yürüyüş bu seçimle sıçramaya dönüşmüş durumdadır. Elde ettiğimiz sonuç, oran itibarıyla hedeflerimize yaklaşık bir orandır. Sandıklar ilk başlarda büyük bir hızla sonuçlanırken, yaklaşık 45 dakikadır yüzde 2’de tıkanıp kalmıştır.

“Sandıklar 45 dakikadır yüzde 98'de takılıp kaldı, neden sandıklar açılmıyor, şaibe ve hile mi var? Her yerden şikâyet geliyor, gerekli yerlerde itirazlarımızı gerçekleştireceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.

“Türkiye’nin işçi emekçi kesimi, yoksul kesimi bu seçimle birlikte yeniden siyaset sahnesinde ‘biz bütün ezilenlerle birlikte varız’ demeyi başarmıştır. Ezilen, emekçi kadınları da kutluyorum.

“Kimse tek adamdan korkmasın, ‘ben tek adamım’ diyenlerin karşısında ezilenlerin ve halkların yanında ‘tek adam’a karşı olacaktır.” (UG)

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem