AKTİVİST

GÜNCEL Yannis Vasilis Yaylalı hakkında iddianame hazırlandı

22 Nisan’dan beri tutuklu bulunan aktivist ve vicdani retçi Yannis Vasilis Yaylalı hakkında iddianame hazırlandı. Yarım sayfalık iddianamede Yaylalı “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “halk arasında korku ve panik yaratmak”, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve “suçu ve suçluyu övmek”le suçlanıyor.
GÜNCEL ‘Vatan’a giden yollar kapalı

İstanbul doğumlu Fransa vatandaşı Şant Vosgeriçyan bir süredir kendisine konan Ermenistan’a giriş yasağı ile mücadele ediyor. Kendisine somut bir gerekçe sunulmamasını anlayamadığını söyleyen Vosgeriçyan Yerevan’da 2 Mart’ta yapılacak mahkemenin sonucunu bekliyor ve “Vatanıma giden yolu açın” diyor.
GÜNCEL Sur’da güvenli tahliye için 24 saat ara talebi

Sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmaların 84. güne girdiği Diyarbakır Sur ilçesinde yaralıların ve mahsur kalan sivillerin çıkarılması için Valilikle görüşmelerini sürdüren heyet bugün bir basın açıklaması yaparak, sokağa çıkma yasağına 24 saat ara verilmesini istedi.
GÜNCEL Ermeni bir aktivist neden Azerbaycan’a sığınır?

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan medyasında “şok” olarak lanse edilen haber Ermenistan gündeminde de oldukça büyük bir yer işgal etti. Azerbaycan’ın hemen hemen tüm yayın organlarının verdiği habere göre, Ermenistanlı muhalif bir aktivist Martirosyan, Azerbaycan'a sığınmıştı. Olayın iç yüzü araştırılınca, Martirosyan’un ilticasının ardından başka nedenler olduğu ortaya çıkıyor.
GÜNCEL Humus'ta Mevlit Kandili gecesi katliam

Suriye'nin Humus kentinde Mevlit Kandili gecesi gerçekleştirilen saldırılarda 337 kişinin yaşamını kaybettiği, bin 300 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Saldırıda 2 caminin içine sığınanların üzerine yıkıldığı söylenirken, Suriyeli aktivist Ebu Sabah; 'Evler havan topu ve tank ateşi ile bombalanıyor' diyor.