IRAK KÜRDİSTAN BÖLGESEL YÖNETİMİ

GÜNCEL Bağdat'tan Kerkük'e operasyon başladı

Irak ordusu ve Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye ait güçler, Pazar gece yarısından sonra Kerkük'ün güneyinde yer aldıkları bölgelerden, Kerkük'e doğru ilerlemeye başladı.
GÜNCEL “Referandumdan en az yüzde 70-80 ‘evet’ çıkar”

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi (IKBY) 25 Eylül’de bağımsızlık referandumuna gidiyor. Çok az bir süre kalmasına rağmen referandumla ilgili tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. Duhok’taki Kürdistan Amerikan Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Dr. Arzu Yılmaz ile referandum sürecini konuştuk.
GÜNCEL Öcalan'ın mektubu Erbil'e ulaştı

Abdullah Öcalan’ın, Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani’ye yazdığı mektupları getiren heyet, Erbil’e ulaştı. Heyet, bir hafta boyunca temaslarda bulunacak.
GÜNCEL IKBY peşmerge geçişini oylayacak

IKBY Parlamentosu'nda peşmergenin Kobane’ye geçişi bu akşam oylanacak. PYD'ye muhalif ENKS'den kaynaklar ise 'sürecin işlemesi durumunda' PYD'nin Suriye'de ilan ettiği üç kantonun il statüsüne alınacağını öne sürüyor. PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ise koridorun açılması için BM'ye çağrıda bulundu.