DESTEK

GÜNCEL 62 ülkeden 1406 akademisyen: Cadı avına son verin

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıktan sonra işlerinden atılan, haklarında soruşturma açılan ve tutuklanan Barış İçin Akademisyenler girişimine 62 ülkedeki meslektaşlarından destek açıklaması geldi. 1406 akademisyen “cadı avına son verilmesini” talep etti.
GÜNCEL Gazetecilerden akademisyenlere imza desteği

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini yayınlayan 1000’den fazla akademisyenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefi haline gelmesi nedeniyle 624 gazeteci de Barış İçin Akademisyenler’e destek amaçlı bir bildiri yayınladı ve “Bu suça ortak olmayacağız’ diyen akademisyenlerin yanında olduğumuzu barış ortamında habercilik yapmak istediğimizi beyan ediyoruz” dedi.
TOPLUM Gayrimüslim okullarına MEB desteği devam edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl ilk kez özel okullarda eğitim gören öğrencilere verilen eğitim öğretim teşviği için bu yıl müracaatlar ağustosta alınacak. Gayrimüslim okulları da geçen yıl olduğu gibi destek kapsamına alındı.
GÜNCEL “Kürtlerle acı dolu ortak bir geçmişi geride bıraktık, şimdi iki taraf geleceğe bakıyor”

Adalet ve Demokrasi İçin Avrupa Ermeni Federasyonu’nun, bir bildiriyle HDP’ye desteğini açıklaması, Türkiye medyasında olumlu-olumsuz çokça konuşuldu. Avrupa Ermeni Federasyonu’ndan gelen bu desteğe Başbakan Ahmet Davutoğlu, Batman mitinginde yaptığı konuşmada, "Arkadaşı Ermeni Diasporası olanlardan fayda gelir mi?" diyerek tartışma yarattı. Avrupa’daki Ermeni halkını ve kurumlarını temsil eden çatı örgütünün sözcüsü Bedo Demirjian’la, federasyonun seçimlere ve Türkiye’ye bakışını konuştuk.
TOPLUM Okullara anlamlı destek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, özel okullara teşvik için bu yıl başlattığı maddi destek uygulaması, güç şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veren azınlık okullarına nefes aldırdı.
TOPLUM Okullara destek 29 Ağustos’a kadar uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda eğitim görecek öğrencilere verilecek destek için başvuru süresini, 29 Ağustos Cuma gününe kadar uzattı. Okul yardımlarından azınlık okulları da yararlanabiliyor.