ALİ İSMAİL KORKMAZ

GÜNCEL İki ‘Gezi Annesi'nden dayanışma için açlık grevi

Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın ardından adalet arayışlarına devam eden iki anne, Emel Korkmaz ve Emsal Atakan, Anneler Günü’nde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın mücadelesine destek vermek için bir günlük açlık grevi yaptı.
GÜNCEL Korkmaz davasında sanık polise hüküm erteleme

Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesine ilişkin Yargıtay'ın bozma kararının ardından tekrar görülen davada mahkeme tutuksuz polis için yedi ay ceza verip hükmü erteledi, tutuksuz sanık için altı yıl ceza verdi.
GÜNCEL Korkmaz cinayetinin faili polise 'KHK indirimi'

Kanun hükmün kararname (KHK) kapsamında denetimli serbestlik süresinin iki yıla çıkarılması düzenlemesinden Eskişehir’de Gezi Parkı eyleminde Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne yol açan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan'ın da yararlanacağı belirtildi.
GÜNCEL Ali İsmail Korkmaz davası: “Dönemin Başbakanı yargılamaya dahil edilmeli”

Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın temyiz duruşması dün Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde görüldü. Sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan, müvekkilinin amirlerinin emriyle çalıştığını savunarak “Bizzat dönemin Başbakanı talimatı ben verdim demiştir. İçişleri Bakanı ve Vali de emri ben verdim dedi. Bahsettiğimiz kişiler de yargılamaya dahil edilmelidir” dedi.
GÜNCEL Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklandı

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın davasında karar çıktı. Sanık polisler Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut 10 yıl hapis cezası alırken, diğer sanık polislerin beraatine karar verildi. Fırıncılar 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
GÜNCEL “Umutluyuz, çünkü biliyoruz ki hak verilmez, alınır”

Ali İsmail Korkmaz cinayeti davasının altıncı duruşması 26 Aralık’ta Kayseri’de görülecek. Dava öncesinde konuştuğumuz Korkmaz’ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz, bir önceki duruşmada sanık polis memuru için ‘müebbet hapis’ isteminin olumlu bir beklenti oluşturduğunu, son duruşmada çıkacak karar konusunda umutlu olduklarını söylüyor.