Kamp Armen'in sahibi: Yıkımı durdurdum, her türlü çözüme açığım

Kamp Armen'in şu andi sahibi, eski Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın akrabası Fatih Ulusoy, yıkımı durdurduğunu ve çözüm formüllerine açık olduğunu söyledi.

Dün yıkımına başlanan Kamp Armen’in yıkımı gelen tepkiler ve alanda başlayan nöbet üzerine durdurulmuştu. Kampta yıkıma karşı nöbet devam ederken, gasp edilen mülkün eski sahipleriyle, mülkün iadesi için göruşmeler devam ediyor. HDP Istanbul Milletvekili adayı Garo Paylan, mülkün şu andaki sahibi Fatih Ulusoy’la görüştü.

Paylan görüşmeye ilişkin şu bilgileri aktardı: “Mülkle ilgili yetki şu anda Fatih Ulusoy’da. Kendisi mülkün satin aldığını hatırlattı. Şu anda yıkımı durdurduğunu söyledi. Kendisi mülkle ilgili her türlü çözüme açık olduğunu da vurguladı. Biz de çözüm formülü bulunana kadar yıkımın durdurulmasini istedik.”

Paylan, mülk sahibinin yıkımı durdurmasının geçici bir çözum olduğunu ve kalıcı çözümün ise kamulaştırma olduğunu söyledi.

Tapu Aydınlar ailesinin üzerinde 

Kamp Armen’in Gedikpasa Ermeni Katolik Kilisesi’nin elinden alinmasinin ardindan, mahkeme kararıyla eski sahibine geri verilmiş ve satış bedelleri geri ödenmemişti. Kamp, el konumasından bu yana 8 kere el değiştirdi. Mülk son olarak eski Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarafindan satın alındı. Tapu daha sonra Aydinlar ailesi içinde de birkaç kere el değiştirdi. Su anda da Aydınlar'ın akrabalarından Erhan Aydınlar'ın uzerinde. Ancak mülkle Mehmet Ali Aydinlar’in akrabalarından Fatih Ulusoy ilgileniyor. 

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.