HDP aleyhindeki broşürlerde AK Parti muamması

Seçime sayılı günler kala İstanbul’un birçok semtindeki apartmanlara, Halkların Demokratik Partisi (HDP) aleyhine broşürler dağıtıldı. Üzerinde herhangi bir imzanın bulunmadığı broşürlerde Ahmet Türk, Ayla Akat Ata gibi isimlerin bazı söylemlerine yer verilmiş ve bu demeçler ‘İslam karşıtlığı’ ve ‘bölücülük’ olarak değerlendirilerek, HDP’ye oy verilmemesi gerektiğine dair yazılar bulunuyor.

Broşürler özellikle Zeytinburnu semtinde ve yoğun bir Ermeni nüfusuna sahip Kurtuluş bölgesinde dağıtıldı. Kurtuluş’taki broşürler, dağıtıldıktan kısa bir süre sonra gerek HDP’liler gerek semt sakinleri tarafından toplandı.

‘Başörtüsü hazımsızlığı’ ithamı

İmzasız dağıtılan broşürlerde yer alan ifadeler şu yönde: “Kürdü savunmak, 2 günde 50 Kürt evladını balkondan atarak, başını ezerek, yakarak katletmek mi?”, “Kobani bahanesiyle Kur’an yaktılar: Kürdistan’da Kur’anlar... Kur’an okuyanlar... Kur’an kursları yakılsın... S. Demirtaş ‘Allah Kürtçe bilmiyor mu?’ desin diye mi verildi?”, “Çocuklarımız Diyarbakır’da müftüye verdikleri oyla Eskişehirli bir eşcinseli meclise sokarak mı Kürtleri savunacaklar?”

Ak Partililer sahiplendi

Öte yandan İMC TV’ye konuşan HDP Zeytinburnu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Emin Elik, Zeytinburnu’nda imzasız broşürleri dağıtanlar HDP’liler tarafından yakalanınca bu kişilere AK Parti il ve ilçe yöneticilerinin sahip çıktığını, ardından caydıklarını söyledi. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.