Sultanbeyli’de üst üste iki saldırı

Sultanbeyli’de gece bomba yüklü araçla saldırı düzenlenen karakol önünde inceleme yapan polislere sabah erken saatlerde ateş açıldı. Çıkan çatışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken ve polise ateş ettiği belirtilen iki kişi öldü.

İstanbul Sultanbeyli’de gece bomba yüklü araçla saldırı düzenlenen Fatih Polis Merkezi önünde inceleme yapan polislerin üzerine de sabah saat 06.45 sıralarında ateş açıldı.

Polisin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken ile polise ateş ettiği belirtilen iki kişi öldü. Çatışma sırasında bir vatandaşın da kolundan yaralandığı ifade ediliyor.

Sultanbeyli, Petrolyolu Caddesi’nde bulunan Fatih Polis Merkezi binasında patlamanın şiddetiyle kısmi çökme meydana geldi; çok sayıda araç ve çevre binada da maddi hasar oluştu.

Saldırıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“10.08.20105 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli bir komiser yardımcısı, iki polis memuru ve yedi vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir.”

Silahlı çatışmanın da aralıklarla devam ettiği bildiriliyor. 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

polis saldırı karakol


Yazar Hakkında