Üniversite öğrencilerine burs rehberi

Üniversite sınavlarını sonuçlanmasıyla birlikte öğrenciler kayıt işlemleriyle aynı zamanda hangi kurumdan burs alabileceğini de araştırıyor. Öğrenciler için, Ermeni toplumunun genç bireylerini, geri ödemesiz burslarla destekleyen dernek, vakıf, kurum ve kuruluşlara ve verdikleri burslara dair bir rehber hazırladık. Listenin önümüzdeki yıllar için de faydalı olabileceğini düşünerek, listeye başvuru dönemi sona ermiş olan bursları da ekledik.

Türk Ermeni Azınlık Okulları Öğretmenleri Yardımlaşma Vakfı

Her yıl, devlet üniversitelerinde veya vakıf üniversitelerinin %100 burslu programlarında eğitim gören yaklaşık 80 öğrenciye burs veren vakıf, bu sayının taleple orantılı olarak değişebildiğini belirtiyor. Başvuru dönemi 7 Ağustos’ta sonlandı. Burslarda öncelik Öğretmenlik ve Çocuk Gelişimi gibi bölümlere tanınıyor. Ayrıca, üniversitelerin muhtelif bölümlerinden gelen başvurular da değerlendiriliyor. Yüksek lisans programları için gelen talepler ise, çoğu durumda reddediliyor. Başvuru tarihinden haberdar olmamış öğrenciler için bazı istisnalar uygulanarak geç başvuru alınabiliyor.

(iletişim: 0212 233 94 15)

Sağlık, Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı (SEV)

Her yıl, devlet üniversitelerinde veya vakıf üniversitelerinin %100 burslu lisans programlarını kazanan yaklaşık 70 öğrenciye burs imkânı sunan SEV, Açık Üniversite’de, Sağlık Bilimleri alanında, ikinci öğretimde ve özel üniversitelerde burssuz okuyan öğrencilerin burs başvurularını kabul etmiyor. Başvurular 24 Ağustos’a kadar sürecek ve 5 Eylül’de değerlendirmeye alınacak.

(iletişim: 0212 291 23 00)

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı

Sadece sağlık bilimleri ve tıp fakültelerinde okuyan öğrencilere burs imkânı sunan vakfa, hastanede verilen formalarla başvurulabiliyor. Başvurular için herhangi bir bitim tarihi belirtilmiyor.

(iletişim: 0212 510 80 52)

Üç Horan Ermeni Kilisesi Vakfı

Uzun yıllardır, üniversitede lisans eğitimi almaya hak kazanmış öğrencilere karşılıksız burs imkânı sunan vakfın yöneticileri, devlet üniversitelerinde dört yıllık bir bölüm veya vakıf üniversitelerinin %100 burslu programlarını kazanan öğrencileri reddetmeyeceklerini, mümkün oldukça çok sayıda öğrenciye burs imkânı sağlayacaklarını belirtiyor. Öncelik sağlık bilimlerin okuyan öğrencilere veriliyor. Başvurular yeni eğitim dönemi başlayana kadar devam edecek.

(iletişim: 0212 244 13 82)

Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi Vakfı

Bu yıl burs kontenjanını 25 olarak belirleyen ve devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere öncelik tanıyacak olan vakıf yönetimi, bu kontenjanın dolmaması halinde vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilere de burs vermeyi öngörüyor. Fen bilimleri tabanlı programlara öncelik verilecek. Son başvuru tarihi 20 Ağustos.

(iletişim: 0212 260 79 21)

Gedikpaşa Surp Hovannes Ermeni Kilisesi Vakfı

Geçen yıl 25 öğrenciye burs veren vakıf, bu yıl sayıyı 33’e çıkardı. Devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere öncelik verilecek, ancak özel üniversitelerde okumaya hak kazanmış olan öğrencilere de yardım sağlanmaya çalışacak. 15 Ağustos ile 15 Eylül arasında kabul edilecek olan başvuruların sonuçları Ekim ayının başında açıklanacak.

(iletişim: 0212 517 80 78)

Gülbenkyan Vakfı

1956’da kurulan, Portekiz’deki Gülbenkyan Vakfı/Fonui uzun yıllardır dünyanın dört bir yanında üniversitede lisans okumaya hak kazanan Ermeni öğrencilere geri ödemesiz burs imkânı sunuyor. Öğrenciler ilk dönem bittikten sonra transkriptleri ve bazı diğer belgelerle burs başvurusunda bulunabiliyor. Başvuruları kabule edilen öğrenciler, dört yıllık lisans eğitiminin üç yılı boyunca burstan faydalanabilecek. Online başvurular için 1 Şubat - 31 Mart 2016 tarihleri arasında yapılabilecek. Gülbenkyan Fonu’nun, master, doktora ve diğer farklı alanlar için de burs imkânı bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız. 

AGBU (Ermeni Hayırseverler Derneği)

1906’da Mısır’da kurulan ve şu an Amerika’da bulunan AGBU, tıpkı Gülbenkyan Fonu gibi, dünyanın dört bir yanındaki örgün öğretimde lisans eğitimi alan, master ve doktora yapan Ermeni üniversite öğrencilerine, bölüm ayırt etmeksizin burs imkânı sunuyor. En erken, lisans eğitiminin ilk dönemi bittikten sonra başvuruda bulunulabilen AGBU, genel ortalaması 3.20 ve üzerinde olan, başarılı öğrencilere burs veriyor. 15 Şubat - 1 Haziran arasında online başvuru yapılabiliyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız. 

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler


Yazar Hakkında