Kılıçdaroğlu: 'Giresun HES'te olan iş kazalarındaki tedbirsizliğin en somut örneği'

Giresun'un Dereli İlçesi'nde hidroelektrik santral (HES) inşaatında meydana gelen toprak kaymasında 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de yaralandı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, iş kazalarının dikkatsizliğin, tedbirsizliğin en son ve en somut örneği olduğunu bildirdi.

Giresun'un Dereli İlçesi’ndeki HES inşaatında meydana gelen toprak kaymasında 4 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı.

Kızıltaş Köyü’nde özel bir şirkete ait HES inşaatında bugün saat 13.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan işçilerden Mustafa Yiğit, Kenan Özdemir, Kerem Erdem ve Eren Erdem hayatını kaybetti. Zafer Kırlak ise, yaralı olarak kurtarıldı.

Geçtiğimiz günlerde de Adana HES barajı inşaatında köprü Barajı kapağının patlaması onlarca işçi suya düşerek kaybolmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hidroelektrik santrali (HES) inşaatında meydana gelen toprak kaymasında 4 işçinin ölümü ve bir işçinin de yaralanmasının, iş kazalarının, dikkatsizliğin, tedbirsizliğin en son ve en somut örneği olduğunu bildirdi.

'İş kazalarında tedbirsizliğin en somut örneği'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HES inşaatında meydana gelen toprak kaymasında 4 işçinin ölümü ve bir işçinin de yaralanması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, HES inşaatındaki toprak kaymasında 4 işçinin ölümü ve bir işçinin de yaralanmasının, iş kazalarının dikkatsizliğin, tedbirsizliğin en son ve en somut örneği olduğunu bildirdi. Kılıçdaroğlu, 'Ne yazık ki, Giresun'un Dereli İlçesi Kızıltaş Köyü'nde özel bir şirkete ait HES inşaatında çalışan 4 işçimiz hayatını kaybetti. Bugün meydana gelen toprak kayması Yiğit, Özdemir, Erdem ve Kırlak ailelerin yüreğini dağladı, üzdü' dedi.

Hayatlarını kaybeden işçilerden Mustafa Yiğit, Kenan Özdemir, Kerem Erdem ve Eren Erdem'e rahmet, yaralanan Zafer Kırlak'a da acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, ilgilileri iş kazaları konusunda duyarlı, tedbirli ve sorumlu davranmaya çağırdı.