Cizre’de üçüncü bodrum mu?

Cizre’de operasyonlar devam ederken, daha önce içinde kaç kişinin öldürüldüğü hala belli olmayan iki bodrum katından başka bir bodrumda da bekleyen yaralılar olduğu iddia edildi. Dicle Haber Ajansı, üçüncü bodrumdaki yaklaşık 50 kişiden 20-25’i yakılarak öldürüldüğünü duyurdu.

Cizre'deki operasyonlarda iki bodrum katında çok sayıda sivilin öldürülmesine ilişkin rakamlar hala belirsizliğini korurken, sivillerin sığındığı üçüncü bir bodrum katı olduğu iddia edildi. Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, Cizre Sur Mahallesi'nde bulunan bir evin bodrumunda mahsur kalan yaklaşık 50 kişiden 20-25'inin öldürüldüğü ileri sürüldü.

Cizre Sur Mahallesi'ndeki Kerem Otel'in yakınlarında yer aldığı belirtilen bir binanın bodrumunda 50 kadar kişinin mahsur kaldığı, bu kişilerden 20-25'inin devlet güçlerinin saldırıları sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Baba Koç anlatıyor

Olay, sözkonusu bodrumda mahsur kalan kişilerden HDP Milas eski İlçe Eşbaşkanı Derya Koç'un babası telefonla arayıp haber vermesi ile ortaya çıktı.

Koç'un aradığı babasına "Şu anda burada mahsur kalan 20-25 kadar arkadaşımızı yakarak katlettiler. Diğerlerini de infaz etmeye çalışıyorlar" dediği öğrenildi.

Kızının Pazartesi sabahı kendisini aradığını ve bir bodrum katında mahsur kaldıklarını söylediğini paylaşan baba Kemal Koç, "60 insanın katledildiği haberlerinin ardından beni aradı ve durumunun iyi olduğunu söylemişti. Kontörünün olmadığını ve kontör yüklememi istedi. Kendisine kontör yükledim. O günden sonra da ulaşamadım bir daha kendisine. Ancak bugün beni aradı ve durumlarının kötü olduğunu söyledi" dedi.

Derya Koç'la telefon bağlantısı

Dicle Haber Ajansı’nın telefonla ulaştığı Derya Koç, "Yaklaşık bir saat önce saldırdılar ve 20 kadar arkadaşımızı yakarak katlettiler. Biz yaralı 20 kişi kaldık ve her an katledilebiliriz. Etrafımızdalar" diye konuştu.

Son durumlarıyla ilgili olarak bugün 12.30 civarında bilgi veren Derya Koç, etrafları sarılı olduğu için konuşmayı kısa tuttuğunu söyleyerek, “Şu an durumumuz çok kritik. Alt kattaki bodrumda yaklaşık 20 yaralı arkadaşımızı yakarak katlettiler. Biz de geriye 20 kişi kaldık. Şu an etrafımız tanklarla çevrilmiş durumda. Bize de ateş açıyorlar. Biz de yanabiliriz her an. Onun için halkın acilen buraya gelmesi gerekiyor. Yaklaşık bir saat önce buraya ateş açtılar. Yaralı arkadaşlarımızı katlettiler. Sadece 20 kişi hayattayız ve hepimiz yaralıyız. Sur Mahallesi'ndeyiz. Etrafımız tanklarla çevrili. Şebeke de yok. Telefon her an kapanabilir. Şu an kapatmak zorundayım. Etrafımızdalar" dedi.

Bodrumdakilerin isimleri

Dicle Haber Ajansı, üçüncü bodrum katında olanların isimlerinin Derya Koç, Lokman Bilgiç, Murat Kekin, Sinan Kaya, İbrahim İvrendi, Fırat Malgaz, Orhan Tunç, Meryem Akyol, Mürsel Dalmış, Star Öztürk, Murat Tunç, Abdülselam Turgut, Fatma Demir, Emel Ayhan, Mesut Özer, Abdullah Özgür, Agit Aydın, Barış Gasir, Sahip Edip, soyadı öğrenilemeyen Ferhat isimli kişi olduğunu duyurdu.

 



Yazar Hakkında